Olimpica Sibiului vrea să schimbe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu, Ruxandra Stăneci a obţinut locul I la Olimpiada naţională de Limba engleză. Pentru că a obţinut note maxime la probele orale şi o medie finală de 9,77, Ruxandra a primit şi premiul special „Peter Grimm“, din partea juriului. Reuşita i-a fost răsplătită cu doar 100 de lei şi foarte multe cărţi

CITIŢI ŞI

Au furat arma de vânătoare a unui sibian, fără să ştie

O sibiancă a fost bătută cu bestialitate de 4 necunoscuţi

Ruxandra Stăneci consideră că şcoala este o punte de lansare pentru  o carieră de succes şi tocmai de aceea  a încercat întotdeauna să aibă rezultatele cele mai bune, pe care le-a şi obţinut. Tânăra spune că a început să facă engleză încă din clasa I, îndreptată de părinţii săi, iar asta a ajutat-o foarte mult la olimpiadă. „ Evaluarea a avut trei probe. La  proba scrisă, am primit nota 9.30, iar la probele de înţelegere după auz şi proba orală am primit punctaj maxim. Este o realizare foarte importantă pentru mine“, spune olimpica.

Recompensă spirituală
Deşi este un copil special, iar eforturile sale ar trebui încurajate, Ruxandra a fost răsplătită cu doar 100 de lei şi foarte multe cărţi, pentru reuşita ei. „ Eu nu am mers la olimpiadă pentru acei bani, am mers pentru mine şi mă bucur că am reuşit să arăt ce pot“, spune Ruxandra, care are o experienţă destul de bogată în competiţiile şcolare. A început să paricipe la diferite concursuri din clasa a V-a, însă premiul obţinut acum este cel mai important. În clasa a VI-a şi a VIII-a a câştigat locul al II-lea la proba de engleză la Concursul „Cangurul“, a obţinut un loc III la Concursul Interjudeţean de matematică „Gheorghe Lazăr“, în clasa a VII-a şi tot atunci s-a calificat şi la faza naională la olimpiada de limba română.

Optimistă în privinţa viitorului
 Mai mult chiar, tânăra este extrem de optimistă în ceea ce priveşte viitorul său. Îşi doreşte să urmeze o facultate de ştiinţe politice, în speranţa că va reuşi să schimbe ceva în ţară. „În anii anteriori, îmi doream să plec să studiez în străinătate, dar am realizat că nu aş putea sta departe de familie, de cei dragi şi de ţara în care m-am născut. Îmi place aici şi sper să reuşesc să schimb ceva. Tocmai de aceea mă găndesc să aleg Facultatea de Ştiinţe Politice“, spune olimpica.

Ruxandra consideră că este păcat că este păcat că elevilor buni nu li se oferă oportunităţi pentru a rămâne în ţară după terminarea studiilor şi crede că tocmai din această cauză foarte mulţi aleg străinătatea. Cât despre învăţământul românesc, tânăra spune că se pune prea mult accent pe teorie şi prea puţin pe practică.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite