Ocna Sibiului, între lux şi low cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Litoralul Ardealului” oferă variante de relaxare pentru toate buzunarele. În funcţie de buget, turiştii pot alege de la cazarea în camping până la pachet complet la un hotel de 4 stele.

Citiţi şi:

Autorităţile vor staţiune balneoclimaterică la Ocna Sibiului

Taberele şcolare,verificate de inspectorii sanitari

Turiştii cu pretenţii şi posibilităţi pot opta pentru complexul balnear din staţiune, care include două hoteluri, de 3 respectiv 4 stele, o piscină exterioară şi una interioară. ”Pentru hotelul de 3 stele, avem oferte de tratament cu 5 nopţi şi 12 nopţi de la 488 până la 999 de lei în care sunt incluse cazare, mic dejun, trei proceduri de tratament pe zi şi acces la cele două piscine ale complexului, cea interioară şi cea exterioară. La cel de 4 stele avem oferte care pleacă de la 525 de lei de persoană până la 2.190 de lei. În aceste oferte oaspeţii noştri au inclus atât tratament cât şi agrement, micul dejun şi demipensiune sau cină la alegere”, explică Daniela Vlad, şeful complexului.

La piscina hotelului se pot relaxa şi sibienii, preţul unui bilet de intrare fiind de 25 de lei pe zi sau 17 lei după ora 16:00.

Principala atracţie a staţiunii, lacurile cu apă sărată, sunt din nou accesibile pentru turişti după ce, în ultimii doi ani, au fost închise pentru lucrări de renovare. „S-au făcut duşuri, grupuri sociale, alei, poate lumea să meargă acum desculţă, nu mai sunt pietre, nisip, sunt alei dalate peste tot, avem iluminat ornamental, intrarea în lacuri, care era deficitară, a fost reamenajată, acum pot spune că în fiecare lac pot intra cam 40-50 de persoane o dată”, spune Ioan Balteş, primarul din Ocna Sibiului.

Pentru turişti, au fost amenajate şi două parcări mari, unde taxa este de 6 lei pe zi. Biletul de intrare la lacuri costă 12 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, iar pentru micuţii cu vârste de până în 6 ani intrarea este gratuită.

Vacanţă low cost

Turiştii cu buget de vacanţă redus îşi pot pune cortul sau rulota în campingul amenajat lângă lacuri, sau se pot caza la căsuţe. Scot din buzunar, pe zi, 6 lei de persoană, respectiv 4 lei pentru copii, plus 6 lei pentru cort şi 4 lei pentru de maşină. Cei care intră în camping cu rulota plătesc 10 lei pe zi, iar cei care optează pentru căsuţă, 50 de lei pe zi.

Dacă alegeţi să mâncaţi la terasele de lângă lacuri, scoateţi din buzunar între 6 şi 9,5 lei pentru o ciorbă, de la 11 pînă la 32 de lei pentru felul doi cu garnitură, iar pentru un mic, 2,5 lei. Berea la halbă costă între 3 şi 4,5 lei, o sticlă de apă minerală sau plată, de 0,5 litri, 4 lei, iar o carafă de vin de un litru, 20 de lei.  

În week-end-ul în care lacurile au fost redeschise, la Ocna Sibiului au fost aproximativ 16.000 de turişti, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

”E bine, e plăcut. Am venit din Braşov şi stăm patru zile. Condiţiile sunt bune iar preţurile, acceptabile. Nu sunt nici mici dar nici prea mari, nu sunt exagerate”, spune Alexandru Fronescu, care a venit la Ocna împreună cu familia.
 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite