O firmă din Mureş consolidează Dealul Dăii cu 23 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare completă a drumului ce leagă Sibiul de Agnita prin una din cele mai mirifice zone ale judeţului, Valea Hârtibaciului, vor mai dura cel puţin 12 luni, chiar pe un tronson aflat la ieşerea din municipiul reşedinţă de judeţ.

CITIŢI ŞI:

Judeţul Sibiu va avea un buget mai mare cu 220 milioane lei

Noul pod peste Cibin costă mai puţin cu 1 milion de lei

Contract reziliat la auditul pentru lucrările la drumul Sibiu – Agnita

După ce s-a făcut o expertiză în Dealul Dăii, în urmă cu câteva luni, atunci s-a ajuns la concluzia că trebuie făcute lucrări de consolidare, deoarece pe tronsonul de drum cuprins între km 4+400 – km 10+500 s-au constatat multiple degradări care indicau clar o instabilitate a terenului în zona corpului drumului. Zis şi făcut. Consilierii judeţeni au aprobat majorarea costurilor lucrărilor de la aproximativ 30 milioane lei, la peste 53 de milioane şi s-a făcut licitaţie pentru desemnarea firmei care să facă reparaţiile.

Aceasta a fost adjudecată în primă fază de către timişorenii de la SC Confort SA, dar a apărut o contestaţie depusă de firma târgu mureşeană SC Drum Serv SRL, care până la urmă a fost soluţionată favorabil de către cei de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În aceste condiţii cei 6,1 kilometri de drum nu vor mai fi modernizaţi şi consolidaţi de SC Confort SA, care veniseră cu un preţ de numai 10 milioane pentru efectuarea lucrărilor.

„Într-adevăr s-a schimbat firma câştigătoare a licitaţiei. Dacă nu mai apar alte surprize, zilele viitoare va fi semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Când spun surprize mă refer la alte contestaţii” a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch. Reamintim că pentru reabilitarea acestui drum, la care au apărut problemele din dealul Dăii, finanţarea vine prin programul Operaţional Regional în proporţie de 95 la sută, restul de bani fiind finanţare de la bugetul judeţului Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite