Nume noi pe lista oficială a monumentelor istorice din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista a fost prezentată oficial şi instituţiei Prefectului cu ocazia şedinţei de Colegiu Prefectural care a avut loc chiar în această dimineaţă.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Case vechi din Mărginime,restaurate ca la carte

700.000 de lei pentru reconstrucţia de monumente istorice la CNM ASTRA

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu a definitivat şi transmis către Ministerul Culturii şi Cultelor o listă prin care se doreşte ca mai multe obiective să fie incluse pe lista oficială a Monumentelor Istorice. Directorul Dan Nanu vrea să îl roage pe prefectul Trihenea ca să facă demersuri pentru ca lista să fie aprobată mai repede. „Noi am trimis această listă în urmă cu câteva luni şi nu n-i s-a dat un răspuns oficial, din care să reiasă că a fost aprobată. Vrem să fie urgentate procedurile şi prefectura ne poate ajuta în acest sens”, a explicat directorul DJCP Sibiu.Propunerile făcute sunt legate de nume ale unor mari personalităţi româneşti, printre care se află poetul Mihai Eminescu, dar şi Avram Iancu sau Petofi Şandor.

„Pe Mitropoliei există două plăci commemorative, referitoare la Mihai Eminescu şi Rbindranath Tagore. O alta semnalează casa lui Zaharia Boiu şi pe cea în care a fost definitivat Memorandumul sau a poposit Avram Iancu. Apoi la intrarea în Muzeul de istorie este o veche inscripţie, iar pe Şaguna se află o altă placă de marmură care ne atrage atenţia că acolo s-a constituit Astra. Acestea sunt câteva din obiectivele ce le-am pus pe listă” a punctat Dan Nanu.

12 obiective în total
Imobilul de pe Victoriei unde a locuit Partenie Cosma, bustul împăratului Francisc de pe Coposu, casa de pe Tipografilor în care a popsit Petofi Şandor, sau cea de pe Papiu Ilarian unde a locuit Radu Stanca, dar şi casa de pe Bălcescu, unde a stat Alexandru Ioan Cuza şi în fine casa scriitorului Paul Constant, sunt celelate obiective ce vor fi incluse oficial pe lista monumentelor istorice din Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite