Numărul sibienilor asistaţi social este în continuă scădere. Iohannis: este un lucru pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai puţini sibieni apelează la o formă de asistenţă socială. Numărul persoanelor asistate social din evidenţele primăriei Sibiu este de aproximativ 11.000, conform Serviciului de Protecţia Socială Sibiu (SPAS).

CITEŞTE ŞI:

Conducerea spitalului judeţean Sibiu neagă afirmaţiile Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA

Astăzi Sibiul devine oficial oraş „macabru”

Unul din capitolele îmbucurătoare unde municipiul Sibiu a înregistrat o creştere este alocaţia de stat pentru nou-născuţi în valoare de 200 de lei. Dacă în anul 2006 au fost 1270 de beneficiari, în cursul anului trecut aproape 1600 de copilaşi au primit acest sprijin social, iar pentru primele 4 luni ale lui 2010 sunt înregistraţi peste 500 de beneficiari. La fel şi în cazul alocaţiei de stat pentru copii – în 2006 SPAS avea 1339 de beneficiari, iar în 2009 numărul acestora a trecut de 1600. Valoarea alocaţiei de stat pentru copii este de 45 de lei şi se acordă până la vârsta de 18 ani.

Primarul e mulţumit

image

„Numărul beneficiarilor de o formă de ajutor social din municipiul Sibiu este în continuă scădere faţă de anii trecuţi, ceea ce este un lucru pozitiv. Ne bucurăm să observăm o uşoară creştere în privinţa natalităţii, dar odată cu această creştere a crescut şi numărul celor care beneficiază de formele de protecţie socială aferentă. Trebuie însă să tratăm cu toată seriozitatea pe cei aproape 11.000 de beneficiari care depind de aceste ajutoare” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Alocaţii pentru familii

Alocaţii pentru familii în situaţie de risc social cu venituri lunare nete de până la 470 de lei/membru de familie se acordă unui număr de 719 familii, din care alocaţia familială complementară unui număr de 293 de familii, iar alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală unui număr de 426 de familii. Dacă cifrele acestea erau la jumătate în anul 2007, ele au urcat la valoarea actuală datorită creşterii în anul 2008 a plafonului de acordare de la 184 lei la 470 lei/membru de familie.

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite