Conducerea spitalului judeţean Sibiu neagă afirmaţiile Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii seropozitivi au primit luna aceasta tratamentul
Sibienii seropozitivi au primit luna aceasta tratamentul

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţăn Sibiu neagă informaţiile făcute publice de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), conform cărora medicamentele pentru pacienţii seropozitivi s-au epuizat.

CITIŢI ŞI:

George Dumitraşcu a pus bazele Urgenţei de la Spitalul Militar din Sibiu

Val de agresaţi la Urgenţe

Reprezentanţii instituţiei susţin că la Sibiu nu sunt momentan probleme cu tratamentul de care au nevoie persoanele afectate de HIV/SIDA. Recunosc că au fost mici probleme, însă niciun bolnav nu a avut de suferit şi şi-a primit tratamentul. „Desi au existat disfuncţionalităţi în program, s-au făcut eforturi şi pacienţii au primit schema de tratament corespunzătoare, tratamentul antiretroviral, inclusiv pe luna mai“, susţine Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Nu se ştie însă ce se va întâmpla de luna viitoare, însă reprezentanţii spitalului speră ca lucrurile să nu degenereze.


Ieri, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, anunţa că în 15 judeţe din ţară, printre care şi judeţul Sibiu, au fost semnalate întreruperi în tratamentul persoanelor seropozitive.
Reprezentanţii UNOPA susţin că subfinanţarea programului de tratament, întârzierea cu peste o lună a fondurilor, procedurile foarte grele de achiziţie, lipsa de responsabilitate faţă de pacienţi au condus la cea mai mare criză a tratamentului pentru aceşti bolnavi din ultimii opt ani.

Conducerea UNOPA s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Nicolae Lucian Duţă, căruia i-au cerut soluţii urgente pentru pacienţii care acum nu mai au tratament.

CNAS a dat drumul la filele de buget pe anul 2010, pentru toate programele naţionale vineri, 14 mai, deşi ele trebuiau să plece încă din luna martie.

Pentru banii aceştia spitalele trebuie să deruleze procedura de achiziţie publică, în consecinţă medicamentele nu au cum să ajungă la pacienţi mai devreme de cel puţin trei săptămâni, în condiţiile în care toate rezervele spitalelor se epuizează săptămâna aceasta susţin, reprezentanţii UNOPA.

La nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate 151 de persoane ca fiind seropozitive.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite