Numărul concediilor medicale a scăzut la jumătate în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în primele şapte luni ale acestui an au fost acordate cu peste 21.043 de certificate medicale mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

CITIŢI ŞI

Un sibian a fost băgat în spital de vecin

Intrarea în vigoare a prevederilor privind sancţiunile pe care le riscă atât medicii, cât şi pacienţii bolnavi „ închipuiţi“, numărul concediilor medicale acordate în judeţul Sibiu a scăzut semnificativ.

Astfel, dacă în luna iulie din 2009, erau elibarate 9.914 certificate, în aceiaşi lună a acestui an au fost eliberate doar 5.448 de astfel de documente. O scădere semnificativă se înregistrează şi la numărul de zile acordate pacienţilor.

„ În primele şapte luni din 2009 au fost acordate 405.847 de zile de concediu medical, iar anul acesta, în aceiaşi perioadă, 312.230“, ne-a spus Lăcrămioara Bogdan, purtător de cuvânt al CJAS Sibiu.

În plus, controalele desfăşurate de compartimentul de specialitate al instituţiei şi amenzile acordate medicilor, în perioada mai-septembrie, a dus la economii de peste 87.000 de lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite