Noi membri în Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Terian este unul din membrii noi
Andrei Terian este unul din membrii noi

Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România are şase noi membri, începând din luna septembrie a acestui an.

CITIŢI ŞI:

Festival cu muzică şi dansuri populare, azi la Mediaş

Concurs de poezie în stradă, în premieră la Sibiu în acest weekend

Festivalul „Jazz and More“ la start

Tânărul critic literar Andrei Terian a fost acceptat ca membru titular, având în vedere Premiul Naţional pentru Debut acordat de U.S.R. pe anul 2009, pentru cartea „G. Călinescu: a cincea esenţă”, apărută la Editura Cartea Românească. Scriitorii Rita Chirian, Mihai Curtean, Anne Junesch, Vasile Ursan şi Lazăr Zăhan au fost acceptaţi ca membri stagiari, aşa cum prevede Statutul Uniunii Scriitorilor din 2009. Stagiatura reprezintă o perioadă de trei ani, de trecere la calitatea de membru titular, în baza activităţii literare ulterioare. Membrii stagiari au aceleaşi drepturi şi obligaţii ca membrii titulari, cu excepţia următoarelor: nu pot fi aleşi într-o funcţie de conducere şi nu pot da recomandări pentru primirea în U.S.R.

Comitetul Filialei Sibiu a U.S.R., format din Mircea Braga, Dumitru Chioaru, Ion Dur, Ioan Radu Văcărescu şi Joachim Wittstock a propus, în acest an, în vederea validării de noi membri, 12 dosare ale unor scriitori din Sibiu şi din ţară. Dintre acestea au fost acceptate de Comisia de Validare a Uniunii cele şase dosare ale scriitorilor menţionaţi.

Votul final a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul Consiliului de conducere, prezidat de Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Cei şase noi membri se adaugă celor 54 de membri titulari ai Filialei Sibiu a U.S.R.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite