Mutilat de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiatul se află încă în stare de şoc
Băiatul se află încă în stare de şoc

Un sibian s-a gândit că poate rezova problemele de comportament ale fiului său cu bătaia aşa că i-a aplicat copilului de 11 ani o corecţie soră cu moartea. Băieţelul a fost snopit în bătaie cu o curea, tocmai de tatăl său, pentru că a încercat să fumeze.

CITIŢI ŞI:

Copila de doi ani din Pelişor, aruncată pe geam, a murit


Totul a început în urmă cu doi ani atunci când părinţii lui Felix au divorţat. Pentru că mama are probleme de sănătate instanţa a încedinţat copiii, pe Felix şi pe sora lui Eva, de 13 ani, tatălui. „Eu sunt educatoare şi am salar de 600 de lei. Sunt şi bolnavă, am diabet şi tumori abdominale. Acestea recidivează permanent şi sunt mereu supusă unor intervenţii chirurgicale, motiv pentru care sunt internată la spital timp îndelungat iar instanţa a considerat că în acea perioadă nu aş putea avea grijă de copii. Aşa au ajuns copii la el, deşi am făcut şi recurs, nu mi-au fost daţi mie copii”, spune Henrietta Dinu, mama lui Felix.

Problemele însă s-au agravat în ultima vreme. Tatăl se pare că a scăpat de sub control creşterea copiilor, iar Felix a început să aibă probleme la şcoală. „Mă mai cert sau bat cu copii şi acum am încercat să fumez la şcoală. A aflat tata şi m-a chemat în casă să discutăm. Defapt nu a vorbit nimic, şi-a scoş brăcinaru şi m-a lovit. Degeaba am încercat să îi spun că am încercat doar să fumez, nu mi-a plăcut şi atât a fost tot. Mă lovea peste gura dacă vorbeam ceva”, spune Felix.

S-a refugiat la mamă
Aşa a ajuns băiatul, plângând, învineţit în zona picioarelor, la uşa mamei care, îndată ce l-a văzut a alertat autorităţile. „Luni voi merge şi la poliţie, dar momentan am depus reclamaţie doar la Protecţia Copilului. Nu e normal ca aceşti copii să trăiască aşa”, spune mama. Bărbatul a refuzat să spună mare lucru. „E problema mea cum îmi rezolv problemele în familie. Nu trebuie să dau explicaţii nimănui. Da,este adevărat că l-am bătut acum, dar nu sunt un om violent”, ne-a declarat Petru Frenţescu, tatăl agresiv.

DGASPC Sibiu susţine că nu e prima dată când mama a depus o reclamaţie la ei. „Au mai fost depuse reclamaţii, dar niciodată spusele mamei nu s-a confirmat. Vom demara şi acum o anchetă”, spune Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Despre problemele micuţului se ştie şi la şcoală, dar psihologul nu a putut face nimic.  „Poate fi oferită consilierea copilului în cabinetul de consiliere al şcolii doar în condiţile în care tutorele îşi dă acordul în scris în acest sens“, spune Elena Şerb,  consilier şcolar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite