Mustărie şi mâncare tradiţională, azi în Muzeul în aer liber din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, care îşi propune să reînvie tradiţiile româneşti, va avea lor la Cârciuma din Bătrâni,de azi și până în 12 octombrie, zilnic între orele 11.00 şi 21-00. Un pahar de vin se va vinde cu doar 2 lei.

CITIŢI ŞI

Case vechi din Mărginime,restaurate ca la carte

Potrivit reprezentanţilor Complexului Muzeal „Astra“, mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriei Ciumbrud, judeţul Alba. Aceştia vor face must de struguri, chiar în faţa doritorilor şi vor pune la dispoziţie o gamă de vinuri de calitate net superioară, mai multe soiuri de vin de masă, alb şi roşu, amestecuri după  reţete  de success,  garantate  de peste 20 ani.

„ Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie, care la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese“, spune Mihaela Gherghel, muzeograf.

Festin culinar
Pe lângă mustul delicios, vizitatorii care ajung la Cârciuma din Bătrâni vor avea parte şi de un adevărat festin culinar. La ceaun se vor prepara, la foc mic tocăniţe de oaie, papricaş de pui şi mămăliguţă, se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar va sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc.„ Toate acestea se vor potrivi cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt şi cu aroma de busuioc a vinului de Cimbrud“, a completat Mihaela Gherghel.

Accesul în muzeu se va face pe baza biletelor, în valoare de 15 lei. Pensionarii beneficiază de 50% reducere, iar elevii şi studenţii care vor să ia parte la eveniment vor scoate din buzunare doar 3,5 lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite