Mitropolia Ardealului caută cinci popi serioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolia Ardealului a anunţat ieri oficial debutul concursului pentru ocuparea a cinci parohii vacante în judeţul Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Perioada de înscriere la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu s-a prelungit

Mitropolia Ardealului a premiat olimpicii la religie  cu pelerinaje pe la mânăstiri

Mitropolitul Ardealului face donaţii din cei 5.000 de euro câştigaţi lunar

Cele cinci posturi vacante se află în Parohile Movile şi Stejeriş din Protopopiatul Agnita, Parohia Petiş din Protopopiatul Mediaş, Parohia Avrig I din Protopopiatul Avrig şi Parohia Cristian I din Protopopiatul Sibiu.  Cei care doresc să ocupe aceste posturi trebuie să înainteze cererea în termenul legal la Oficiile Protopopeşti de care aparţin parohiile vacante, până în data de 20 noiembrie.

Mitropolia Ardealului subliniează faptul că “preoţii care concurează pentru parohiile din mediul urban şi nu obţin nota de promovare de 8,50, nu vor avea dreptul de a mai participa la un alt concurs pentru ocuparea unei parohii de oraş decât după un an”.

De asemenea, în anunţul concursului se mai menţionează că “preoţii parohi din mediul urban care concurează pentru o parohie vacantă din acelaşi oraş, în cazul în care nu obţin nota de promovare de cel puţin 8,50, vor fi transferaţi într-o parohie vacantă din mediul rural”.

“Participarea preoţilor la concursul pentru ocuparea unei parohii vacante de gradul I este condiţionată de împlinirea unei vechimi de 5 aniîn cler, iar preoţii care solicită transferul în mediul rural trebuie să aibă cel puţin 5 anide la ultimul transfer”, explică Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Termenul de contestaţie este de 15 zile de la data anunţării rezultatelor concursului.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite