Mitropolia Ardealului a premiat olimpicii la religie cu pelerinaje pe la mânăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Ardealului, i-a premiat pe elevii din judeţul Sibiu care s-au evidenţiat la olimpiada de religie ortodoxă, etapele judeţeană şI naţională. Elevii au primit diplome, cărţi şi iconiţe din partea Arhiepiscopiei Sibiului şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Tineri din mai multe ţări se întâlnesc la Sâmbăta de Sus

Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar

"Piticu şi Chioru, au distrus poporu!", au strigat pensionarii sibieni în faţa Prefecturii

Elevii din judeţul Sibiu care au obţinut rezultate foarte bune la etapele judeţeană şi naţională ale olimpiadei de religie au fost premiaţi la capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Andrei Şaguna" din Sibiu, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a inspectorului şcolar general Constantin Gorun, a profesorilor de religie şi a părinţilor. Olimpiada de religie este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului împreună cu Patriarhia Română şi se adresează elevilor claselor VII-XII. Pentru elevii de clasele a V-a şi a VI-a, s-a organizat a VIII-a ediţie a concursului "Flacăra Ortodoxiei".
Festivitatea de premiere a fost deschisă de inspectorul şcolar de religie Sorin Joantă, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care a prezentat pe scurt rezultatele obţinute de elevi.

„Am avut peste 200 de elevi participanţi la etapa judeţeană, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a şi o mare parte dintre aceştia au obţinut premii şi menţiuni”, a spus inspectorul Sorin Joantă. Pentru elevii premiaţi au fost oferite diplome, cărţi de teologie şi de rugăciune precum şi iconiţe. Arhiepiscopia Sibiului oferă premianţilor un pelerinaj la mănăstirile din ţară, care va avea loc în perioada următoare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite