Tineri din mai multe ţări se întâlnesc la Sâmbăta de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia vor participa, în perioada 26 iulie - 1 august, la cea de-a XII-a ediţie a Forumului Ecumenic Internaţional "Tinereţe şi Speranţă", de la Mănăstirea Brâncoveanu.

CITIŢI ŞI

Absolvenţii de la Teatrologie din Sibiu organizează Gala Absolventului

"Piticu şi Chioru, au distrus poporu!", au strigat pensionarii sibieni în faţa Prefecturii

Tema din acest an a Forumului este „Încrederea“. „ Tema a fost aleasă în urma constatării faptului că în societatea contemporană oame nii nu mai comunică real, nu mai învaţă să se cunoască pe ei înşişi şi tradiţiile lor. În timp de criză spirituală şi financiară, încrederea tinerilor în ei înşişi scade.

Necunoaşterea lui Dumnezeu lasă loc unei temeri generalizate, a prejudecăţilor faţă de cei din jur, şi de fiecare dată unui drum fără de repere. Însă orice întâlnire pusă în relaţie cu Dumnezeu oferă şansa redescoperirii reale a aproapelui, prin ochiul inimii curăţit de egoism, făcând astfel din fiecare un nucleu catalizator pentru o lume mai bună“, spun reprezentanţii Mitropoliei Ardelului.

Forumul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi a fost organizat, pentru prima dată, în anul 1999. De atunci, în fiecare vară, la sfârşitul lunii iulie, are loc Forumul Ecumenic Internaţional "Tinereţe şi Speranţă"  a fost organizat la sfârşitul lunii iulie, în fiecare an, la Mănăstirea Brâncoveanu. Până în prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri de confesiuni şi naţionalităţi diferite: români, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, canadieni sau coreeni.

„Fiecare ediţie s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi, din ţară şi din străinătate, personalităţi culturale, artistice, din spaţiul media şi universitar: Cristian Tabără, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Doina Jalea, Grigore Leşe, Dan C. Mihăilescu, Corneliu Bucur sau Klauss Johannis. Fiecare ediţie a forumului păstrează vie amintirea părintelui Teofil Pârâianu“, mai spun reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite