Ministrul Borbely vrea să schimbe legea: dosar penal pentru jumătate de metru cub de lemn furat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Sibiu la Festivalul Internaţional al Silvicultorilor, ce are loc între 25 şi 26 august, ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat că nu este mulţumit de modul în care sunt păzite pădurile ţării şi nici de legile, prea permisive.

CITEŞTE ŞI:

Borbely: investiţiile în mediu, la Sibiu, depăşesc 200 milioane de euro

„Nu sunt deloc mulţumit cu ce se întâmplă din punct de vedere al tăierilor ilegale de păduri, chiar dacă am făcut un protocol în urmă cu doi cu Ministerul de Interne şi am făcut multe descinderi inopinante. Dar de multe ori, local, se află şi nu poţi veni cu amenzi. Avem circa 18.000 de angajaţi la Romsilva - că e mult sau puţin, trebuie analizat - în alte ţări sunt mai puţini oameni dar acolo e alta mentalitatea şi trebuie să convingem oamenii, şi prin amenzi mai mari, şi prin modificarea legislaţiei penale. Am propus ca nu de la 5 metri cubi, ci de la jumătate de metru cub furat să se întocmească dosar penal şi suntem în discuţii cu Ministerul Justiţie pe această temă. Dar, repet, în această perioadă când schimbările climatice nu sunt doar o expresie la modă nu putem sta nepăsători. Trebuie făcut mai mult", a declarat ministrul Borbely.

Laszlo Borbely a mai declarat că în ultimii ani a crescut atât numărul descinderilor cât şi a dosarelor penale, numai anul acesta fiind deschise aproximativ 3.000. Finalizarea lor lasă de dorit, în condiţiile în care dosarele se judecă ani de zile şi după '90, doar în două sau trei cazuri a fost prevăzută pedeapsa cu închisoarea, potrivit lui Borbely.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite