Borbely: investiţiile în mediu, la Sibiu, depăşesc 200 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul mediului, László Borbély, a declarat ieri cu ocazia semnării contractul de finanţare pentru proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” că judeţul nostru este unul dintre cele mai active din ţară din punct de vedere al atragerii fondurilor europene pentru mediu, ajungând la peste 200 de milioane de euro.

CITEŞTE ŞI:

Primăria şi CJ Sibiu cumpără maşini noi de 547.000 de lei

Dublă alarmă cu bombă, la Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu (UPDATE)

“Este importantă semnarea unui contract de 100 milioane de euro pentru Sibiu, care înseamnă realizarea infrastructurii de apă. Acesta este semnalul de începere a derulării acestui contract. În anul 2008, judeţul Sibiu, a mai semnat un contract în valoare de 89 milioane de euro pentru localităţile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, şi în 2010, un alt contract, pentru managementul deşeurilor, cu o valoare de 22,6 milioane de euro.

Astfel, investiţiile însumează peste 200 milioane de euro”, a declarat Borbély. Proiectul semnat ieri la Bucureşti presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate, şi va fi implementat de Operatorul Regional “S.C. Apă - Canal S.A” pentru oraşele Sibiu - Şelimbăr, Cisnădie, Răşinari, Mohu, Avrig, Mârşa, Ocna Sibiului şi Făgăraş.

Practic, proiectul constă în principal în măsuri de reabilitare a surselor de apă, extinderea şi reabilitarea conductelor şi a staţiilor de tratare a apei, extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a rezervoarelor de apă, construcţia şi reabilitarea staţiilor de pompare, a staţiilor de clorinare, precum şi reabilitarea şi extinderea reţelelei de canalizare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite