Dublă alarmă cu bombă, la Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele instituţii sibiene sunt în alertă de gradul zero, după ce la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean Sibiu s-a dat alarmă cu bombă. Ofiţeri de la SRI, poliţişti, pompieri şi medici de la SMURD sunt la faţa locului pentru a verifica şi asigura zona.

UPDATE, ORA 13.30: Verificările autorităţilor au fost finalizate

Cercetările efectuate de ofiţerii de la SRI şi poliţişti, la sediul  Consiliului Judeţean s-au încheiat în urmă cu câteva minute.

După aproape două ore, echipajele de intervenţie au constatat că, şi în acest caz, alarma fusese falsă. Circulaţia în zonă a fost reluată, iar activitatea la CJ a reintrat în normal.

Oamenii legii fac acum verificări, pentru a afla cine a făcut gluma proastă.

UPDATE, ORA 12.00: Alarma de la Primărie a fost una falsă

După mai bine de o oră de verificări, echipele de intervenţie au părăsit Primăria Sibiu. alarma s-a dovedit a fi una falsă, astfel că şi angajaţii şi-au reluat activitatea normală.

Cercetările continuă însă la sediul Consiliului Judeţean, unde alarma s-a dat la doar câteva minute distanţă, de cea de la Primăria Sibiu. Nici în acest caz, angajaţii nu au fost evacuaţi, însă accesul în zonă a fost restricţionat.

image

Ora 10.30: Alarma s-a dat cu puţin timp în urmă. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, SMURD ŞI Protecţie Civilă, au fost angrenate în Piaţa Mare a oraşului.

„Am fost sesizaţi că este o alarmă cu bombă la Primăria Sibiu iar echipele noastre au mers la faţa locului“, spune Diana Lazăr, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Alături de aceştia se pare că sunt şi ofiţeri din cadrul SRI. „Apelul nu a venit pe 112, au fost anunţaţi cei de la SRI, dar Poliţia Locală ne-a sesizat şi au plecat la faţa locului colegi de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice“, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Se pare că la câteva minute şi la Consiliul Judeţean Sibiu s-a dat alarma. Autorităţile verifică instituţiile.

„S-a auzit că ar fi alarmă cu bombă şi la noi în instituţie, dar nu ştim nimic oficial, noi am alertat doar autorităţile competente“, spune Ioana Preda, din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu.

Între timp, autorităţile au încercuit zona Primăriei Sibiu, cu precădere intrările, şi nu permit accesul sibienilor în zonă şi nici în clădire.

image

„Deocamdată nu a fost evacuată primăria, dar autorităţile competente fac verificări“, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Vom reveni cu amănunte!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite