Ministerul Mediului are restanţe de 1.000.000 de euro pentru lucrări în nordul judeţului Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările în cadrul proiectului „Sistem zonal de alimentare cu apă potabilă şi canalizare ape uzate menajere în oraşul Copşa mică şi localităţile limitrofe” sunt în pericol să fie oprite de către executantul italian al lucrării care se declara în imposibilitate de a mai continua în lipsa achitării facturilor restante de peste 1.000.000 de euro.

CITIŢI ŞI:

Zeci de copii înscrişi în centru de vacanţă de la Copşa Mică

Sometra plăteşte apa locuitorilor din Copşa Mică si Axente Sever

Primăria Copşa Mică spune că a purtat o rundă de conciliere cu firma constructoare care, din cauza întârzierilor la plata, solicită penalităţi şi daune-interese considerabile şi totodată a făcut numeroase demersuri către Ministerul Mediului, finanţatorul proiectului, pentru a încerca să deblocheze plata facturilor.

„Din păcate ultima factură plătită este din luna septembrie 2009. Oamenii au fost amabili, dar ne-au transmis că nu se mai poate lucra pe promisiuni şi în consecinţă vor opri lucrările”, a explicat primarul din Copşa Mică, Tudor Mihalache.

Şase localităţi afectate
Proiectul care are o valoare de peste 12.000.000 de euro urmează să deservească oraşul Copşa Mică şi comunele Agârbiciu, Motiş, Valea Viilor, Axente Sever şi Târnava. Mai mult, primarii din zona de nord a judeţului Sibiu, au convenit să ceară Instituţiei Prefectului să intermedieze o întâlnire de conciliere cu Ministerul Mediului pentru stabilirea unui calendar de plăţi care să permită finalizarea cu succes a investiţiei menite să asigure condiţii umane de viaţă locuitorilor din zona noastră.

„Am trimis un memoriu la prefectul Constantin Trihenea legat de aceste probleme. Am cerut să se facă o întrevedere cu cei de la firma SC SCA.MO.TER SRL, care face lucrările, cu cei de la ministerul Mediului şi primăriile afectate”, a mai spus Tudor Mihalache.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite