Milionarul Vescan expune tabloul „Carul cu boi” la muzeul Brukenthal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vescan a plătit suma de 155.000 de euro pentru a cumpăra tabloul
Mircea Vescan a plătit suma de 155.000 de euro pentru a cumpăra tabloul

Sibienii vor avea la dispoziţie din această săptămână spre vizionare unul din cele mai celebre tablouri pictate vreodată în România.

CITIŢI ŞI:

15 ani de folclor marca „Ardealul“ la Sibiu

Ministerul Culturii disponibilizează 12 la sută din angajaţi

Spectacol de Teatru – Lectură la Biblioteca Astra

Mâine va avea loc în Salonul de Muzica din Palatul Brukenthal, evenimentul de predare cu titlu de împrumut a celebrului tablou “Car cu boi”, de Nicolae Grigorescu, în vederea expunerii in Muzeul National Brukenthal. Deja nu mai este un secret că lucrarea a fost achiziţionată pe data de 30 septembrie de către sibianul Mircea Simion Vescan, unul din cei mai potenţi oameni de afaceri din Mediaş, angrenat în industria de gaze.

Vescan, fără pretenţii financiare
„Deocamdată nu s-a stabilit cât timp va rămâne expus acest tablou în muzeul din Sibiu. El a fost cedat gratuit pentru expunere de către domnul Mircea Vescan. Oricum tabloul va rămâne expus destulă vreme” a explicat Chivu Cosmin, unul din organizatorii evenimentului de joi.

Alături de Mircea Vescan, vor mai fi prezenţi la eveniment Varujan Vosganian, Prim-Vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, abin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Baldea, Directorul casei de licitaţii Artmark şi Ioana Cristea, şefa Secţiei de Artă în cadrul Muzeului de Arta al Municipiului Bucureşti.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite