15 ani de folclor marca „Ardealul“ la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul Folcloric Ardealul invită toţi iubitorii de folclor la Aniversarea a 15 ani de activitate joi, 21 octombrie ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.



Pentru a sărbători 15 ani de succese locale, naţionale şi internaţionale ale Ansamblului Ardealul, la spectacol au fost invitate două ansambluri folclorice de renume în acest domeniu: „Mărţişorul“ – Cluj-Napoca şi „Doina Timişului“ – Timişoara cărora li se vor alătura şi Ansamblul Folcloric „Ghiocelul“ –pepiniera Ansamblului Folcloric Ardealul.
Cu acest prilej vor fi înmânate diplome şi premii de excelenţă participanţilor.

Ansamblul Folcloric ARDEALUL al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, condus de coregraful Ion Terchilă, a fost înfiinţat în ianuarie 1995 din dorinţa tinerilor sibieni de a purta în ţară şi în străinătate folclorul şi tradiţiile autentice specifice zonei Ardealul de Sud. Repertoriul este format din cântece şi jocuri atât din Mărginimea Sibiului, Valea Hârtibaciului, Valea Oltului, cât şi din celelalte zone folclorice ale ţării – Moldova, Oltenia, Banat.

Evoluţia ansamblului a fost continuă de-a lungul timpului, acesta participând în fiecare an la festivaluri folclorice naţionale şi internaţionale. Astfel, într-o perioadă relativ scurtă, ARDEALUL a fost invitat să urce pe scene ale unor festivaluri, folclorice de prestigiu în lume în Franţa, Ungaria, Grecia, Turcia, Polonia, Macedonia, Slovacia, Cipru, Portugalia, Cehia.

„Ansamblul Folcloric Ardealul a promovat de-a lungul întregii sale activităţi valorile folclorului românesc atât pe plan naţional cât şi pe scenele internaţionale. Acest spectacol aniversar este modul nostru de a le mulţumi şi de a le aprecia la scenă deschisă toate eforturile depuse până în prezent.  Astfel invităm toţi iubitorii de folclor să ni se alăture la acest eveniment deosebit “ , a declarat Cornel-Alin Macarie, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Ansamblul se bucură de o largă apreciere din partea specialiştilor care nu au ezitat să îl premieze la diferite concursuri de gen.


Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite