Medieşenii au acces gratuit la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 24 februarie s-a inaugurat la Biblioteca Municipală “St.L. Roth”, un nou serviciu gratuit pentru public denumit – “BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea”.

CITEŞTE ŞI:

Lolele din Agnita au alungat iarna la Sibiu (GALERIE FOTO)

Bugetul Mediaşului pe 2011 a fost adoptat: 86,8 milioane de lei

Universitatea “Lucian Blaga” îşi face muzeu

O parte din oferta Biblionet-ului cuprinde: acces gratuit la internet, comunicare prin reţelele de socializare, redactare de documente, imprimare, scanare, soft gratuit Intuitest şi sesiuni de formare pentru utilizatori. Au fost amenajate două săli pentru cursuri, dotate cu 10 computere, căşti, webcam-uri  şi o sală dedicată activităţilor de Mediatecă, dotată cu ecran şi proiector, utilizate pentru diverse prezentări de carte, vizionări de filme şi alte activităţi.

Au primit diplome şi cărţi din partea organizatorilor, un număr de 30 de cursanţi: bunici, pensionari, şomeri, persoane defavorizate, care au participat, de la începutul acestui an, la sesiunile de formare de la Biblioteca Municipală, în cadrul celor două proiecte organizate: “BuniNet” şi “EduCultNet”.

“Biblionet – lumea în biblioteca mea” este un proiect care asigură creşterea vizibilităţii Bibliotecii Municipale, iar datorită activităţilor care se desfăşoară în acest spaţiu cultural, Mediaşul devine cunoscut din punct de vedere cultural în restul ţării şi chiar în străinătate. De acum înainte, ne vom îndrepta atenţia mult mai mult spre actul de cultură şi sper să avem, în viitor, un buget mai mare pentru a putea sprijini proiectele derulate” a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite