Mediaşul citeşte şi dă mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municpiului Mediaş susţine „Proiectul Oraşul Citeşte-Lecturi Urbane“ care a fost iniţiat de organizaţia civika.ro în septembrie anul trecut. Scopul acestui proiect este de a încuraja cititul în spaţii publice, de a pune la dispoziţie cărţi provenite din donaţii şi de a permite socializarea în jurul cărţilor şi al cititului.medias.orasulciteste.ro sau pagina facebook Lecturi Urbane Medias.

CITEŞTE ŞI:

Cărţile sunt din carne şi oase la Mediaş

Primăria Mediaş controlează fiecare garaj în parte

Sibienii dau maşinile pe plimbarea pe două roţi din cauza crizei

În doar zece luni, mişcarea născuta în Bucuresti s-a extins în întreaga ţară. Bucurestiului i s-au alăturat cititori din Constanţa, Târgu-Mureş, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bacău, Chişinau, Satu-Mare, Sibiu şi altele. Vrem ca şi Mediaşul să se alăture proiectului Oraşul Citeşte-Lecturi Urbane.

Ideea este simplă. Se amplasează cutii cu inscripţia „Oraşul Citeste” în diferite locaţii din oraş: la  sediul Primăriei, la Biblioteca Municipală, la librăria Humanitas, etc. În aceste cutii medieşenii pot depune cărţi pe care doresc să le doneze. La un eveniment Lecturi Urbane la care toţi medieşenii sunt invitaţi să participe, aceste cărţi vor fi dăruite participanţilor, ba chiar şi altor trecători în speranţa de a a-i atrage spre aceasta activitate de a citi cărţi. Un eveniment Lecturi Urbane presupune adunarea medieşenilor în număr cât mai mare, dăruirea de cărţi şi apoi cititul individual în spaţiul public respectiv.

Prima ediţie Lecturi Urbane în Mediaş va avea loc în Parcul din Piaţa Regele Ferdinard I  în data de 20 iunie, începand cu ora 17.00.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite