Sibienii dau maşinile pe plimbarea pe două roţi din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii magazinelor de biciclete spun că, în ultimele luni, vânzările le-au crescut considerabil, în unele cazuri chiar şi cu 50%. Traficul tot mai aglomerat din oraş, preţurile mari ale carburanţilor şi încălzirea vremii îi determină pe tot mai mulţi sibieni să renunţe la maşini şi să se urce pe două roţi.

CITIŢI ŞI:

Tocăniţă de viţel cu slănină friptă în Dumbrava Sibiului

Un sibian merge la Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi în Singapore

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu

Oamenii spun că în acest fel reuşesc să facă economii de timp şi bani. Toţi cei care au ales să îşi lase maşinile în garaj se declară extrem de încântaţi de noile mijloace de deplasare. „Când am văzut în ce ritm creşte preţul la benzină şi pentru că maşina mea consumă destul de mult în oraş, am decis că trebuie să fac ceva. Am mers la primul magazin de biciclete, am ales una fiabilă, pe care am găsit-o şi la promoţie. Am dat 350 de lei pe ea. Acum, merg la serviciu şi prin oraş cu bicicleta şi economisesc banii de benzină. Practic în câteva săptămâni am amortizat investitia” a povestit Bogdan Brylynski, unul dintre tinerii care au renunţat la confortul maşinii în detrimentul bicicletei.

Câini din toată Europa se întrec în frumuseţe, la Sibiu
Importantă pentru sănătate
Pentru aceeaşi modalitate militează şi Marian Bâtcău. Sibianul spune că, pe lângă evitarea aglomeraţiei, bicicleta este unul dintre cele mai bune mijloace de a ne păstra sănătatea. „ Bicicleta este de preferat din  mai multe motive. În primul rând, se evită algomeraţia, în special vinerea, când traficul este infernal, şi apoi se combate sedentarismul. Este foarte benefică pentru sănătate. Din păcate, nu reuşesc să merg cu bicicleta atât de des cât mi-aş dori, din cauza serviciului, dar, de fiecare dată când am ocazia, aceasta ia locul maşinii“, spune acesta.

VIDEO - Gabriela Szabo, Covaliu şi Rică Răducanu s-au jucat cu copiii din Sibiu
Vânzări substanţiale
Reprezentanţii magazinelor de biciclete din oraş spun că, odată cu începutul sezonului cald, vânzările le-au crescut considerabil, chiar şi cu peste 50% faţă de perioada rece. Cât despre clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia pun, în primul rând, accentul pe un preţ cât mai bun. „ Odată cu începutul sezonului cald, vânzările au crescut cu peste 50%. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au cumpărat o bicicletă, aproximativ 70% dintre clienţi,  le-au preferat pe cele  din categoria semi-ieftină, care se situează în jurul sumei de 900-1000 de lei. Acestea sunt destul de bune din punct de vedere al dotărilor şi rezistente în timp“, spune Florin Molea, vânzător la magazinul „Explorer“. Pentru cei mai pretenţioşi, există însă şi variante mult mai scumpe. În Sibiu, preţul unei biciclete începe de la aproximativ 350 de lei şi poate ajunge până la câteva mii de euro, în funcţie de dotări.
Audienţă record la Sibiu pentru „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”
Se vând şi scuterele
Aproape la fel de bine ca bicicletele se vând şi scuterele sau mopedurile. Şi acestea sunt avantajoase în trafic şi totodată, consuma mult mai puţin decât o maşină. Iar pentru unele nu este nevoie nici măcar de permis de conducere. În primele cinci luni ale acestui an, în Sibiu au fost înregistrate 72 de mopeduri, care s-au adăugat celorlalte 222 înregistrate pe parcursul lui 2009, şi s-au înscris 34 de scutere.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite