Maşina de ridicat maşini a băgat în sperieţi şoferii din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Comunitară a aplicat cu 80 la sută mai puţine amenzi de când Primăria a cumpărat utilajul. Şoferii se tem să mai parcheze neregulamentar din cauza costurilor mari de recuperare a maşinilor ridicate de pe domeniul public.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Maşină ridicată din poarta unui sibian blocat lângă Mitropolie (UPDATE)

Maşina de ridicat maşini şi-a scos banii într-un an

Vremurile în care autovehiculele erau parcate pe unde dorea inimioara fiecărul şofer sibian, prin municipiul Sibiu, par să fie istorie. Statisticile celor de la poliţia comunitară în privinţa sancţiunilor şi amenzilor date proprietarilor de autoturisme care nu sunt parcate regulamentar pe domeniul public, arată că acestea au scăzut simţiitor după ce primăria a achiziţionat utilajul de ridicat maşini. Cea mai evidentă comparaţie reiese  între trimestrele II ale anului 2009 şi 2010 când au fost sacţionaţi 3545 de şoferi, faţă de 571 în anul în curs, ceea ce reprezintă o scădere cu peste 80 la sură. „Acest lucru se explică prin prezenţa zilnică în teren a echipei mixte de ridicări auto precum şi datorită creşterii numărului de locuri de parcare amenajate de municipalitate”, crede primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Ordine şi teamă
Şoferii sibieni recunosc că acum se orientează şi se uită de două ori mai bine ca înainte când parchează autoturismul, ori de câte ori merg spre zona centrală sau în zonele în care sunt amenajate parcări. „Un vecin s-a ars acum vreo 3 luni. A parcat şi a blocat o intrare într-o curte şi după juma de oră maşina era ridicată. Mai bine las maşina mai departe de locul unde am treabă” a povestit Dorin Turcu, un sibian, ce vine aproape zilnic cu maşina în zona centrală a oraşului.
 AFLĂ CÂŢI BANI A ADUS LA BUGETUL LOCAL UTILAJUL DE RIDICAT MAŞINI, AZI ÎN

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite