Fostul stelist Marius Baciu s-a decis: „M-am hotărât! Mă stabilesc la Sibiu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei Steaua Bucureşti din anii ’90, ajuns acum antrenor la FC Voinţa, a fost cucerit de farmecul Sibiului şi vrea să se stabilească difinitiv aici.

CITEŞTE ŞI:

Aeroportul, sperietoare pentru firmele de taxi din fosta Capitală Culturală Europeană

Au venit din Satu Mare să fure maşini la Sibiu şi au fost prinşi în câteva ore

Născut: 1 mai 1975, Mediaş
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău
Familie: căsătorit, doi copii de 6 şi 11 ani

Fosta glorie a Stelei Bucureşti trăieşte o nouă tinereţe zilele acestea în Sibiu. Antrenează cea mai cunoscută şi iubită echipă de fotbal din oraş – CSU Voinţa Sibiu, cu care este la un pas de promovare în Liga a II-a, este îndrăgostit de Sibiu şi vrea să facă cât mai mulţi sibieni fericiţi.


De la Inter Sibiu la Steaua Bucureşti

Marius Baciu şi-a început cariera de fotbalist profesionist la Gaz Metan Mediaş, de unde a ajuns la FC Inter Sibiu în 1992. În 1996 Inter-ul retrogradează din Liga I iar Baciu, la doar 21 de ani semnează cu Steaua Bucureşti unde avea să cunoscă gloria şi unde a trăit cele mai frumoase momente din viaţa lui de fotbalist profesionist. Doi ani la rând, în 1997 şi 1998 a fost campion al României iar în 1999 Marius Baciu câştigă şi Cupa României. În această perioadă este şi căpitanul marii echipe a Stelei. În 2002 refuză prelungirea contractului la Steaua şi se transferă în Franţa la OSC Lille. Petrece doar doi ani aici, fără să reuşească să se adapteze prea bine la fotbalul din Hexagon şi se trnasferă spre la Rot-Weiß Oberhausen, în Germania. Marius Baciu are un final de cerieră fotbalistică extraordinar, întorcându-se în perioada 2005 – 2007 Oţelul Galaţi pentru ca în 2007 să se tranfere la Cluj-Napoca unde reuşeşte promovarea în prima ligă cu Universitatea.

Trecerea la antrenorat

În vara anului trecut Marius Baciu a venit antrenor la CSU Voinţa Sibiu, club micuţ la aceea vreme dar cu mari perspective. Entuziasmul oamenilor din club l-a convins la Baciu că merită să vină la Sibiu, astăzi echipa având mii de fani în rândul sibienilor şi fiind la un pas de promovare în Liga II. „Am început un proiect ambiţios împreună cu conducerea clubului pentru a promova în Liga a II-a şi sperăm ca şi după ultimele etape să ocupăm aceaşi poziţie în clasament” spune Baciu despre echipa pe care o antreneaz[ ;I care se află pr primul loc al seriei.

O nouă etapă în viaţă

Despre timpul petrecut în Sibiu Marius Baciu are numai cuvinte de laudă. „Simt că am început o nouă etapă în viaţa mea. De mult timp îmi doream să fac acest pas spre antrenorat şi la Sibiu am găsit atât oamenii potriviţi cât şi cele mai bune condiţii. Şi publicul sibian merită o echipă de fotbal. La ultimul meci am avut peste 5.000 de oameni în tribună, drept dovadă că sibienul îşi doreşte o echipă de fotbal adevărată. Din dragoste pentru astfel de oameni şi din dragoste pentru fotbal am îmbrăţişat această carieră. Sper să facem treabă bună, să conving fiecare jucător să înţeleagă fotbalul. Avem o echipă care a demonstrat că poate să facă performanţă şi care trebuie să rămână concentrată pe toată durata campionatului. Mă declar mulţumit până acum şi dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc şi mai mult”, spune Baciu. Astăzi Marisu Baciu este hotărât să rămână în Sibiu definitiv, conduce în paralel, la Mediaş, o şcoală de fotbal şi are un proiect îndrăzneţ, alături de conducerea clubului pentru viitorul CSU Voinţa.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum vezi ceea ce se întâmplă zilele astea la Steaua?

Fiind stelist adevărat, mă consider alături de echipă cu sufletul, nu pot să cred ceea ce se întâmplă acum la Steaua. Sunt şocat de posibilitatea ca echipa aceea să se mute pe alt stadion. Nu văd rostul acestei mutări.

Crezi că Piţurcă merge până la urmă să antreneze acolo?

În mod clar Steaua are nevoie acum de profesionişti. De oameni profesionişti lăsaţi să îşi facă treaba iar domnul Piţurcă este un profesionist desăvârşit. Mi-aş dori ca domnul Piţurcă să revină la Steaua, am mare încredere în dânsul şi îl ştiu stelist adevărat.

Ce-i place:

Sunt impresionat de Sibiu, cred că este unul dintre cele mai frumoase oraşe în care am stat. Şi am stat în Bucureşti, la Galaţi, la Cluj, la Lille, în Germania, în Grecia, în Timişoara, dar Sibiul m-a cucerit. Am vorbit cu soţia să ne stabilim aici.

Ce nu-i place:

Mă enervează că nu mai termină o dată centura aia de ocolire să mai scăpăm de traficul ăsta. Aglomeraţia din trafic mă deranjează cel mai mult.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite