“Mănuşile roşii” ale lui Gabrea, aplaudate la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fimlul lansat în cadrul TIFF a stârnit ropote de aplauze, sâmbătă seara, la Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Femeia care şi-a obligat fata să se prostitueze, lăsată liberă de judecători

Un sibian merge la Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi în Singapore

Un copil de 12 ani a murit strivit sub un tractor răsturnat

Radu Gabrea şi o parte a echipei care a realizat filmul „Mânuşile Roşii” au vizionat sâmbătă pelicula în prezenţa a zeci de sibieni. „Mănuşile roşii“, ale căror filmări s-au derulat, în mare parte la Sibiu, a reuşit să stârnească ropote de aplauze, după două ore de tensiune. Cinefili, şi nu numai, tineri şi vârstnici, cu toţii au urmărit cu sufletul la gură una dintre creaţile cele mai de succes, după cum afirmă criticii din domeniu, a lui Gabrea.

Acţiunea  filmului se desfăşoară în anul 1957, când regimul comunist din România iniţiază un lanţ de arestări şi procese în încercarea de a suprima orice iniţiativă revoluţionară în ţară. Una dintre victime este Felix Goldschmidt, interpretat de renumitul actor Alex Mihăileanu, un tânăr de origine sasă student la universitatea din Cluj, unde conduce şi un grup literar.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se încheie duminică seara, cu proiecţia animaţiei „Fantastic Mr. Fox”, iar la Centrul Cultural Habitus rulează trei filme excepţionale: „15”, „În ziua de Crăciun” şi „Imaculata concepţie a peştişorului albastru”.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite