Un sibian merge la Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi în Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Marian este singurul roman implicat în proiectul RoboCup.

CITIŢI ŞI:

Autobuze mai puţine în perioada estivală la Sibiu

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu

Bulgăreală cu zăpadă în plină vară, la Bâlea Lac

Graţie locului 3 pe care s-a pozitionat în 2009 la Graz, echipa sibiană Oxsy este calificată automat la turneul final al Campionatului mondial de fotbal pentru roboţi ce se va desfăşura la Singapore între 19-25 Iunie.Întrebat ce asteaptă de la competiţia din Singapore, Sebastian Marian a mărturisit că anul acesta vrea să ajungă să joace finala mare. Oxsy s-a înfiinţat în iulie 2002, odata cu proiectul de diploma în domeniul sistemelor multi-agent, a lui Sebastian Marian. De la prima participare în iulie 2003 şi până la cea care va fi anul acesta, la Singapore, Oxsy nu a lipsit de la nici un eveniment RoboCup.
VIDEO - Gabriela Szabo, Covaliu şi Rică Răducanu s-au jucat cu copiii din Sibiu (GALERIE FOTO)
Ce este RoboCup
RoboCup este un proiect internaţional, lansat în 1997, în domeniul roboticii şi al calculatoarelor, ce are ca scop promovarea sistemelor de inteligenţă artificială în întreaga lume. RoboCup a ales jocul de fotbal ca subiect de cercetare. Ideea de bază, este de a dezvolta sisteme computerizate, capabile să presteze diferite sarcini specifice oamenilor. În cadrul acestei competiţii se încearcă simularea unui joc de fotbal, scopul final declarat fiind, dezvoltarea unei echipe de roboţi humanoizi autonomi, care să câştige până în anul 2050, un meci desfăşurat după regulile FIFA, cu recenta campioana mondială la fotbal.


Şi-a obligat fiica minoră să se prostitueze
Liga simulaţiilor
“Simulation Soccer League”, în care participă echipa sibiană Oxsy, este una din cele 15 ligi actuale ale competiţiei RoboCup şi este liga în care nu există roboţi adevaraţi, însă spectatorii pot urmări acţiunea, pe un ecran mare ce arată ca un joc de computer uriaş. În aceasta ligă, echipe a câte 11 programe software, se conectează şi joaca una cu cealaltă prin intermediul unui server. Fiecare program reprezinta un jucător, rulează pe câte un calculator separat, iar toate calculatoarele se conecteaza la acest server de fotbal. Singurul mod de comunicare între jucatori, se face prin intermediul unei comenzi “spune”, trimise serverului.

image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite