Maleus Maleficarum: vrăjitoare spânzurate la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul „Mediaş Cetate Medievală” de anul acesta se va bucura de participarea a  trei trupe de cavaleri: „Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei”, „Ordinul Cavalerilor de Mediaş” şi „ Paladini de Terra Medies”.

CITEŞTE ŞI:

Primăria Mediaş şi-a făcut cor de cameră

Medieşenii fac donaţii pentru sinistraţii din Moldova

„Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei” au gândit o poveste care să dureze două zile, motiv pentru care au pregătit spectacole precum „Maleus Maleficarum” şi “Spânzurarea pervertitului”.

 Povestea primului spectacol „Maleus Maleficarum“ care are loc vineri, la ora 22.00, debutează astfel: curtea Ţării Bârsei este convertita de către vrăjitoarea Aradia pentru a putea pune stăpânire pe minţile bravilor cavaleri. Câţiva cad în capcana ispitei, dar ceilalţi reuşesc să o prindă pe vrăjitoarea Aradia, să o pedepsească pentru faptele ei prin biciuire, iar în urma refuzului de a se căi să fie executată.

  Cel de al doilea spectacol ce va avea loc sâmbătă, la ora 22.00, „Spânzurarea pervertitului“, continuă  naraţiunea astfel: odată cu moartea Aradiei, cavalerii trebuie să salveze sufletele celor pervertiţi. Aceştia sunt prinşi în urma unor confruntări cu cavalerii apărători ai credinţei şi se căiesc pentru faptele lor. Un singur cavaler refuză iertarea din partea părintelui şi atrage asupra lui o pedeapsă nenobilă, menită pentru a pedepsi hoţii şi trădătorii şi anume spânzurătoarea.

Tinerii din “Ordinul Cavalerilor de Mediaş”, cu mare pricepere în mânuirea armelor medievale, împreună cu preaiubitele lor domniţe, au hotărât să se strângă laolaltă pentru a aduce bucurie în sufletele publicului.

 „Paladinii de Terra Medies” vor pune bunătatea, mila şi adevărul  mai presus de toate şi vor face casă bună cu veselia, bunul simţ şi iubirea aproapelui.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite