UPDATE Magistraţii au respins cererea de întrerupere a pedepsei depusă de Ilie Carabulea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carabulea a fost condamnat definitiv.
Carabulea a fost condamnat definitiv.

Omul de afaceri sibian, condamnat în luna aprilie la un an și jumătate de închisoare cu executare într-un dosar de corupție, a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o cerere prin care solicită întreruperea executării pedepsei. Avocații omului de afaceri au invocat printre altele faptul că firmele acestuia sunt în pericol să se închidă, și că trebuie să se ocupe de ele.

UPDATE, ora 15:19 Magistraţii au respins solicitarea de întrerupere a pedepsei făcută de Ilie Carabulea. Omul de afaceri poate face recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Curtea ca respins astăzi ca nefondată cererea condamnatului. Sentinţa nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare", spune Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

La nici o lună de zile de când a fost încarcerat, omul de afaceri sibian Ilie Carabulea solicită în instanță întreruperea executării pedepsei.

”La Curtea de Apel Alba Iulia s-a depus o cerere prin care se solicită întreruperea executării pedepsei”, a declarat pentru Adevărul Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

Cererea a fost depusă pe 9 mai, și va fi judecată în cursul zilei de astăzi, principalul motiv invocat fiind articolul 453 litera C din Codul Penal, potrivit căruia ”Când, din cauza unor împrejurări special, executarea imediată a pedepsei ar avea consecințe grave pentru condamnat, familia sau unitatea la care lucrează, în acest caz executarea poate fi amânată cel mult trei luni și numai o singură dată”.

Mai exact, avocații omului de afaceri au susținut în cerere că societățile în care acesta este implicat ar fi într-o dificultate foarte mare, în pericol să se închidă, și că ar trebui să se ocupe de ele.

Ilie Carabulea este în prezent închis la penitenciarul Aiud, unde a fost transferat pe 7 mai din arestul IPJ Sibiu.

Ilie Carabulea a ajuns joi, 26 aprilie, în arestul poliţiei Sibiu pe poarta de acces pentru maşini, ferit de ochii jurnaliştilor care au aşteptat ca acesta să ajungă la poliţie aproape jumătate de zi. Când a fost ridicat, Carabulea i-a aşteptat pe poliţişti cu bagajul făcut, iar în cursul serii de joi la poliţie au venit, de două ori, şi cei doi fii ai săi. CITIŢI MAI MULTE AICI

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Ilie Carabulea la un an şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul în care era cercetat, alături de fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru infracţiuni de corupţie.

Iniţial, în acelaşi dosar, Curtea de Apel Constanţa îl condamnase pe Carabulea la doi ani de închisoare cu suspendare. CITIŢI MAI MULTE AICI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv şi pe fostul prim-procuror Florin Apostu la 5 ani de închisoare cu executare, iar fostul ofiţer SRI Tiberiu Popescu, cercetat în acelaşi dosar, a primit 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite