”Loterie” pentru terenurile destinate tinerilor din cartierul Tineretului. Iohannis nu e prea încântat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a decis inițial să fie făcută o tragere la sorți pentru distribuirea a 120 de loturi de teren destinate tinerilor. Municipalitatea a retras în prealabil dreptul de folosință gratuită tinerilor care nu au început construirea de case. Primarul Iohannis vrea însă să schimbe încă odată criteriile de distribuire a terenurilor.

CITIȚI ȘI:

Încep lucrările la un nou sens giratoriu în Zona Industrială Vest

Lucrările de pe stăzile Zaharia Boiu şi Rennes sunt aproape finalizate

Cinci străzi sparte de E.On Gaz în această săptămână la Sibiu

Municipalitatea sibiană a decis în sfârșit cum vor fi împărțite cele aproximativ 120 loturi de teren din Cartierul Tineretului. Este vorba de terenuri care au fost inițial împărțite către tineri în urmă cu câțiva ani. Pentru că cei împroprietăriți de către primărie nu au solicitat eliberarea documente necesare pentru a primi autorizații de construcții, s-a luat decizia să le anuleze drepturile de folosință gratuită asupra acelor terenuri.

La ședința de Consiliul Local de luna trecută a fost retras și dreptul de folosinţă a ultimelor 11 terenuri pe care nu se începuse construcţia și tot atunci s-a decis noua modalitate de acordare a terenurilor rămase libere. Față de prima etapă de distribuire, lucrurile sunt total diferite. Primăria spune că acum departajarea dosarelor, nu se va mai face prin condiţii suplimentare și va merge pe principiul de şanse egale pentru fiecare tânăr depunător de dosar, dacă se încadrează în cerinţele legii, întrucât terenurile vor fi repartizate prin tragere la sorţi. În perioada următoare urmează ca cei din Consiliul Local să formeze o comisie abilitată, care să analizeze dosarele depuse și supervizeze tragerea la sorți, asta după ce în prealabil va stabili când, cum și unde, vor fi depuse actele de către tinerii care solicită un teren, în Cartierul Tineretului.

”Am decis să renunțăm la condiţiile suplimentare pentru departajare şi au rămas numai cele stabilite de cadrul legal. Noi am pornit de la ideea că vor fi foarte multe dosare şi data după care au fost depuse nu este totuși un criteriu bun. S-a ales formula cu tragere la sorţi pentru a elimina subiectivismul, asta și pentru că sunt terenuri de diferite dimensiuni și în acest fel nu putem fi acuzați de favoritisme”, a spus Astrid Fodor,viceprimar al Sibiului.

Primarul vrea schimbare

Când totul părea însă că va fi decis de această loterie, primarul Sibiului a ieșit cu o declarație mai mult decât misterioasă. ”AM cerut să fie făcute câteva modificări. Probabil că o să intrăm cu un proiect în ședința de Consiliu Local de luna aceasta”, a spus Iohannis.

”Pot beneficia de aceste terenuri tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii uneia” – Astrid Fodor, viceprimar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite