Liber la pomana porcului în Dumbrava Sibiului, de Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doritorii vor putea servi, contra cost, pomana porcului, asezonată cu murături
Doritorii vor putea servi, contra cost, pomana porcului, asezonată cu murături

Complexul Naţional Muzeal ASTRA deschide larg porţile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, joi, 1 decembrie, oferind acces gratuit tuturor categoriilor de public. Cei dornici de plimbare se vor putea delecta, pe lângă peisajul impresionant al sfârşitului de toamnă, cu o nouă animaţie la Cârciuma din Bătrâni, prefigurând Ignatul şi sărbătorile de sfârşit de an.

CITIŢI ŞI:

Târgul de Crăciun inventează “Făbricuța de Cadouri” pentru cei mici și cei și mai mici

Torturile cu păpuși Barbie, ultimul trend dulce la Sibiu GALERIE FOTO

Igluuri şi Hotel de Gheaţă de Crăciun la Bâlea Lac. Locaţiile sunt disponibile şi de Revelion

Începând cu ora 12.00, vizitatorii vor putea asista la o demonstraţie de tăiere a porcului de Crăciun, aşa cum se întâmplă în satele româneşti, de secole. Porcul va fi pârlit pe paie, curăţat, după care va fi tranşat, măcelarii selectând cu grijă fiecare componentă şi explicând celor prezenţi la ce fel de preparate tradiţionale se folosesc.

Produsele tradiţionale gata preparate vor fi expuse spre vânzare, astfel încât cei care doresc să se aprovizioneze pentru sărbători sau pentru lunile friguroase de iarnă, le vor putea achiziţiona, la preţuri accesibile. Bucătari pricepuţi vor pregăti cârnaţi, slană, tobă şi caltaboş pentru cele mai rafinate gusturi, după reţete ţărăneşti vechi şi fără conservanţii, amelioratorii de gust sau alte ”secrete” cu care ne amăgesc, comercianţii din zilele noastre.
Nu vor lipsi bucatele preparate la ceaun, tochitura de porc sau ciorba fiind însoţite de binecunoscuta mămăligă. De asemenea, doritorii vor putea servi, contra cost, pomana porcului, asezonată cu murături din noua producţie a hanului.

Produsele din porc pentru sărbătorile de iarnă sau pentru cămările de acasă vor putea fi achiziţionate, de la Cârciuma din Bătrâni, până la sfârşitul lunii decembrie. Cei care doresc cantităţi mai mari, le pot comanda fie direct, în muzeu, fie telefonic. Muzeul ASTRA şi Cârciuma din Bătrâni oferă garanţia unor produse gustoase, realizate după reţete româneşti autentice.

Acţiunea Obiceiul de Ignat în Muzeul în aer liber se înscrie în demersurile frecvente ale Muzeului ASTRA de revitalizare şi salvgardare a tradiţiilor româneşti legate de tradiţiile culinare şi se doreşte a fi un reper important în seria datinilor şi obiceiurilor din preajma sărbătorii Crăciunului.

Aşadar, de 1 decembrie, sărbătorim cu toţii româneşte, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite