Torturile cu păpuși Barbie, ultimul trend dulce la Sibiu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Dăbău lucrează aproximativ 5 ore la un tort cu papusa Barbie
Dana Dăbău lucrează aproximativ 5 ore la un tort cu papusa Barbie

Sibianca Dana Dăbău, în vârstă de 40 de ani, este pasionată de torturi de când se știe, însă de aproximativ doi ani de zile a început să se documenteze serios în domeniu. A citit foarte mult pe site-uri de specialitate, și-a comandat reviste de profil și ustensile speciale, iar acum din mâinile ei ies adevărate minunății dulci, cele mai ”trendy” fiind torturile cu păpuși Barbie.

Jucăria preferată a fetițelor a fost adaptată inclusiv domeniului culinar, păpușile speciale pentru torturi  fiind achiziționate de la o firmă de profil din Târgu Mureș. După o muncă extrem de migăloasă, păpușa îmbracă haine ”dulci”, iar rochia ei se transformă într-un desert delicious, care face senzație în rândul celor mici.

Rochița, însă, nu mai este din frișcă de casă, care îmbrăca până nu demult tradiționala prăjitură de sărbătoare.

”După cele mai noi tendințe, torturile sunt îmbrăcate în pastă de zahăr, și ornate cu royal icing – albuș de ou bătut cu foarte mult zahăr. Este o combinație fluidă, cu care se poate orna, dar se pot face și decorațiuni cum sunt trandafirii. Nu se mai poartă tortul classic, ornat cu frișcă, pentru că frișca nu are aceeași ținută, același aspect”, spune Dana Dabău.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DIN TIMPUL REALIZĂRII UNUI TORT BARBIE

Blatul, copt într-o formă specială, înaltă, este tăiat în mai multe bucăți, și apoi însiropat cu suc de vișine în care se adaugă puțin whisky. Apoi, foile sunt unite cu cremă ganache – ciocolată topită pe aburi, amestecată inițial cu frișcă lichidă și apoi, după ce se întărește, cu frișcă solidă. Peste stratul de cremă, se așează una lângă alta vișine din compot, iar în mijloc torul este umplut cu jeleu delicios de vișine.

Separat, se pregătește ”îmbrăcămintea” păpușii – pastă de zahăr, făcută cu miere lichidă și foarte mult zahăr pudră, care se frământă asemenea unei foi de plăcintă. Se adaugă colorant alimentar, după care păpușa este îmbrăcată migălos, cu o rochiță elegantă și dulce, la care este asortat un bolero pe măsură. Apoi, tortul umplut, uns în prealabil cu cremă făcută din unt și zahăr, este îmbrăcat cu foaia întinsă din pastă de zahăr, până când faldurile rochiei dulci cad elegant, gata de petrecere. Rochița este decorată cu flori decupate cu o formă specială, tot din pastă de zahăr, și primește în partea de jos spumă albă, din royal icing.

Dana Dăbău lucrează aproximativ 5 ore la un tort cu papusa Barbie Dana Dăbău lucrează aproximativ 5 ore la un tort cu papusa Barbie

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ȘI ALTE CREATII ALE DANEI DABAU

Dana Dabău spune că, până acum, torturile-păpuși au ajuns doar la petrecerile micuților ei, iar alte modele, care de care mai frumoase, la petrecerile prietenilor și cunoscuților. Fermecați de ce face, aceștia sunt cei care au convins-o că poate să-și transforme pasiunea într-o mică afacere. La insistențele lor, a postat câteva fotografii cu torturi pe contul ei de facebook și spune că, dacă va începe să primească și comenzi, se gândește la un preț de 35 de lei pentru un kilogram de tort.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite