Let's do it Romania a strâns anul acesta la Sibiu mai mulţi voluntari decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 5.000 de sibieni au făcut curat sâmbătă în judeţ
Peste 5.000 de sibieni au făcut curat sâmbătă în judeţ

Aproape de două ori mai mulţi voluntari decât cei strânşi, cu aceeaşi ocazie, anul trecut, au făcut curăţenie în zonele din împrejurimile Sibiului, de Ziua Naţională a Curăţeniei, sâmbătă, 24 septembrie, potrivit datelor oferite de organizatori.

CITIŢI ŞI:

Inditex deschide în Sibiu cel de-al treilea magazin ZARA stradal din ţară

Cazarea în căminele studenţeşti din Sibiu începe sâmbătă

Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti la Sibiu Shopping Mall

Dacă în 2010, numărul voluntarilor a fost de 3.200, în acest an organizatorii au reuşit să mobilizeze aproape dublu. Potrivit acestora, 5.228 de persoane au făcut curat la Sibiu în aceeaşi zi, în localităţi din împrejurimile Sibiului şi au reuşit să strângă 13.128 de saci de gunoi. Performanţa a plasat Sibiului pe locul 24, în ceea ce priveşte numărul de voluntari şi pe locul 15, în ceea ce priveşte numărul de saci strânşi.


Au fost cartate 204 mormane de gunoi, în diferite zone din judeţ şi au fost curăţate 110 dintre ele. Alte 84 nu au fost alocate din lipsă de voluntari.

„În aceste cazuri, vom da datele autorităţilor răspunzătoare pentru curăţarea zonelor”, a declarat organizatorul la nivelul judeţului Sibiu, Oana Prodan.

1.200 dintre voluntari au venit din partea şcolilor , alţi 200 de voluntari au reprezentat companii private şi 400 au făcut curăţenie din partea ONG-urilor. Alte 2.500 de persoane au venit din partea primăriilor din judeţ, iar restul au fost alţi doritori.

Ridicarea sacilor de gunoi de către cei de la salubritate a început încă de sâmbătă şi continuă şi în aceste zile. Organizatorii evenimentului cer ajutorul sibienilor pentru semnalarea situaţiilor în care sacii nu au fost încă ridicaţi. Astfel, ei pot fi anunţaţi prin email, pe sibiu@letsdoitromania.ro sau la numărul de telefon 0752.479.162.

La nivel naţional, numărul estimativ de voluntari a ajuns la 278.000, iar numărul de saci de gunoi, la 550.000.

Cei mai harnici au fost locuitorii judeţului Maramureş, unde au participat 28.000 de voluntari. Pe locul doi s-a clasat judeţul Braşov, cu 16.000 de voluntari, iar pe locul trei, judeţul Prahova, cu 13.000 de voluntari, potrivit primelor date făcute publice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite