Lapte și corn abia de luna viitoare în școlile din județul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Sibiu va semna cel mai devreme săptămâna viitoare contractul pentru distribuirea laptelului și cornului în unitățile de învățământ.

CITIȚI ȘI:

Profesorii de la Liceul de Artă din Sibiu intră de vineri la ore

După ce Adevărul de Transilvania a dezvăluit în exclusivitate, în urmă cu o săptămâmă, că în şcolile din judeţ nu s-a distribuit niciun gram din laptele şi cornul de la Guvern, situația nu s-a schimbat deloc în bine la oraș actuală. Mai mult, copiii din învățământul primar și gimnazial din județul Sibiu, nu vor primi nici azi și nici în următoarele cel puțin șapte zile, aceste produse gratuite din partea Guvernului.
Reprezentanții Consiliul Judeţean, au admis acum că mai devreme de data de 4 octombrie, nu se va începe distribuirea lapteului şi cornului. ”Licitația electronică s-a încheiat, dar acum trebuie să aşteptăm zece zile ca să vedem dacă se depun contestaţii de vreuna din firmele participante”, spune spune Iosif Moldovan, administratorul public al Consilului Judeţean Sibiu. Acesta a ținut să specifice că Sibiul nu este singular în această privință în România și că mai sunt şi alte judeţe în această situaţie.

Totuşi situaţia va deveni dramatică dacă se vor depune contestaţii la licitație. Vicepreședintele CJ, Ioan Banciu explică ce poate să întârzie și mai mult începerea programului. ”Normal în 4 octombrie va fi semnat contractul, dacă nu sunt contestații. Dacă însă apare o astfel de situație, atunci aceasta va fi analizată în maxim 20 de zile de Consiliul Național de Soluționare a Contenstațiilor. În această situație distribuirea laptelui și cornului va începe probabil mai târziu cu o lună de zile”, a declarat Banciu.

Situații jenante în școli
Dacă Inspectoratul Școlar Județean Sibiu nu a dorit să comenteze situația, inspectorul General Constantin Gorun spunând sec că ”problema este a celor de la Consilul Județean Sibiu și nu a noastră”, în școlile din capitala județului și din teritoriu situația devine neliniștitoare. La Școala Generală Numărul 21, de pe strada Luptei, directorul unității spune că părinții se dovedesc deocamdată a fi înțelegători. ”Oamenii nu spun nimic și asta pentru că au bun simț. Copiii au pachețele și sandwich-uri la ei. Părinții nu așteaptă după cornul și laptele Guvernului. Sigur că întrebări au fost din partea lor, dar atât deocamdată”, a explicat directorul Alexandru Tacoi.

Acesta a mărturisit însă că nu aceeiași înțelegere a găsit-o și în ochii sau sufletele copiilor. ”Vin săracii în fiecare zi în locul unde știau că în anii trecuți se distrbuia în școala noastră laptele și cornul și se uită nedumeriți că nu sunt acolo lădițele. Mă întreabă sinceri că de ce nu mai primesc aceste produse. Îi tot amăgim că zilele viitoare, dar nu putem face asta așa la nesfârșit. Sperăm să se rezolve cât mai curând situația”, a mai spus directorul de la Școala Generală Numărul 21.

Mărul întârzie și mai mult
Consilul Județean a stabilit zilele trecute și când va avea loc o nouă licitație pentru desemnarea firmei care să distribuie și merele în școlile din județ. ”În jurul datei de 16 noiembrie, noi credem că o să aibă loc licitația pentru achiziția acestui tip de produs. Sperăm ca de data aceasta, să reușim să desemnăm o firmă câștigătoare”, a mai spus vicepreședintele CJ Sibiu, Ioan Banciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite