La opt facultăţi din Sibiu se intră anul acesta pe bază de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierile se fac începând cu data de 10 iulie, urmând ca examenele să aibă loc în cea de-a doua parte a lunii. Design-ul, Artele Spectacolului sau Poliţia comunitară sunt doar trei dintre specializările la care viitorii studenţi vor trece prin diferite probe de aptitudini sau examene scrise

CITIŢI ŞI

Au început înscrierile pentru un loc în căminele studenţeşti din Sibiu

Chiar dacă la majoritatea specializărilor din cadrul facultăţilor din Sibiu, admiterea se face pe bază de concurs de dosare, există totuşi şi câteva excepţii. De exemplu, cei care optează pentru „Medicină Generală“ sau „Medicină Dentară“, vor susţine un examen tip grilă, din biologia de clasa a XI-a sau chimie organică, la alegere.

Probe eliminatorii la Teologie
 Cei care visează la o carieră în Teologie vor fi testaţi psihologic şi apoi vor trebui să demonstreze că au aptitudini muzicale, acestea două probe fiind eliminatorii. Ulterior, media finală se va face pe baza mediei de la bacalaureat, mediei anilor de liceu şi notei obţinute la proba de cunoștințe religioase. Probă de aptitudini, însă de această dată artistice, vor susţine şi cei care vor să aleagă specializările „Design“ sau „Conservare – Restaurare“, din cadrul Facultăţii de Istorie. „ Candidaţii vor trece printr-un test vocaţional, iar apoi, aceştia vor prezenta, în cadrul unui interviu, o mapă cu maximum 20 de lucrări personale.Media finală se va calcula între nota obţinută la testul vocaţional (40%), nota obţinută la interviu (40%) şi media examenului de bacalaureat (20%)“, explică alexandra Todoran, purtător de cuvânt al ULBS.

Probe sportive
Examene vor susţine şi tinerii care optează pentru specializarea specializarea „Artele spectacolului“ sau „Poliţie Comunitară“, din cadrul Facultăţii de Drept. Aici, pe lângă proba sportivă, se vor lua în calcul şi mediile la limba românăşi istorie, din timpul liceului.  Şi la specializările sportive din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, selecţia candidaţilor se va face pe baza unor probe practice, care vor conta în proporţie de 80%, pe lângă proba de la Bacalaureat. „Practic, examen se dă la toate specializările, numai că la specializările sportive avem şi câteva probe fizice şi este normal să fie aşa. Dar examene avem la toate chiar dacă ele constă în notele obţinute la examenul de Bacalaureat”, spune Dumitru Batâr, decan Facultatea de Ştiinţe.
 Nici nou-înfiinţata specializare de „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” nu scapă de examen, candidaţii urmând să treacă printr-o probă de aptitudini şi un interviu, iar cei care aleg Teologia Protestantă, vor da examene scrise din Vechiul Testament, probe orale, dar şi probă de aptitudini muzicale.

Anul acesta, Universitatea „Lucian Blaga“ scoate la concurs, la toate facultăţile, 1.700 de locuri bugetate şi 3.755 de locuri cu taxă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite