La Sibiu se vând etnobotanice de aproape 2.000 de euro pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de vise din Sibiu vând zilnic produse de aproximativ 2.000 de euro. Majoritatea clienţilor sunt elevi.

CITEŞTE ŞI:

Două magazine „de vise“, amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Război declarat împotriva etnobotanicelor la Sibiu

Campania anti-etnobotanice pornită de Instituţia Prefectului la sfârşitul lunii trecute începe să dea roade. Din cinci magazine de vise câte erau înregistrate anul trecut pe raza judeţului Sibiu în prezent mai funcţionează doar două. Acestea au fost controlate periodic în ultimele trei săptămâni, atât de Garda Financiară cât şi de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului, cumulând amenzi în valoare totală peste 33.000 de lei.

„Rezultatele controalelor la cele două magazine care comercializează astfel de produse în Sibiu s-au concretizat în şase amenzi în cuantum de 33.600 de lei”, a declarat ieri Horaţiu Răcuciu, prefectul judeţului Sibiu. Acesta mai spus că după informaţiile pe care le deţine în acest moment, bazate pe datele oferite de Garda Financiară, cele două magazine de vise au vânzare zilnică de aproximativ 8.000 de lei fiecare. În paralele cu acţiunile de până acum, luna aceasta va demara şi o campanie de informare în şcolile şi liceele din Sibiu, elevii fiind principalii consumatori ai magazinelor de vise.

„Intenţia mea este de a merge chiar personal în şcoli pentru a comunica elevilor efectele nocive ale consumului de plante etnobotanice. Am auzit că şi la şcolile generale au început să consume astfel de produse. Elevii chiar recunosc că le folosesc şi tocmai acest aspect m-a determinat să iau atitudine”, a mai spus Horaţiu Răcuciu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite