Klaus Iohannis la deschiderea Focus Sibiu: Tuturor ne place să apărem în fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului a luat parte ieri seară la vernisajul expoziţiei de fotografie Focus Sibiu. În deschiderea expoziţiei Klaus Iohannis a declarat că tuturor ne place să apărem în fotografii, dar contează şi cine face fotografiile şi cât de reuşite sunt ele.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA VERNISAJUL EXPOZITIEI

CITEŞTE ŞI:

5.000 de pitici au invadat Piaţa Mare a Sibiului

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună, intrarea fiind liberă. Cele 100 de fotografii realizate de Silvana Armat şi Sebastian Marcovici reprezintă o sinteză de fotografie de presă a evenimentelor ce au avut loc anul trecut în Sibiu.

Dacă anul trecut fondurile provenite din vânzarea fotografiilor au fost donate asociaţiei pentru protecţia animalelor, Animal Life, anul acesta, fotografiile vor fi donate mai multor instituţii de stat. „Ne-am gândit că ar fi foarte frumos ca mai multe instituţii din Sibiu să primească gratuit nişte fotografii care ilustrează domeniul lor de activitate”, spune Silvana Armat.


image

Fotografiile ce vor fi prezentate sibienilor acoperă o paletă foarte largă de domenii, portrete expresive din manifestări sociale, imagini impresionante din timpul Festivalului Internaţional de Teatru sau din timpul raliului RedBull Romaniacs, fotografii realizate la inaugurarea mai multor obiective importante pentru Sibiu sau personalităţi politice surprinse în focul acţiunii. Imagini ce ilustrează într-un mod extrem de creativ evenimentele petrecute în Sibiu de-a lungul anului trecut.



„Sperăm să aducem un plus de culoare instituţiilor din Sibiu cu aceste imagini”, spune şi Sebastian Marcovici.

Fotografi profesionişti
Silvana Armat este fotoreporter al publicaţiei locale Turnul Sfatului şi colaborator al agenţiei de presă Mediafax. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu şi a Programului de fotojurnalism din cadrul Colegiului Loyalist din Belleville, Canada şi fotoreporter profesionist de şapte ani.

Sebastian Marcovici este fotoreporter al publicaţiei Hermannstadter Zeitung şi corespondent al agenţiei de presă ImPhoto şi al cotidianului Pro Sport. A absolvit Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen, secţia: foto – design şi face fotografie de presă la un nivel profesionist de patru ani. FOCUS Sibiu 2010 se desfăşoară sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

image



Expoziţia FOCUS Sibiu 2010 este realizată cu sprijinul Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură Sibiu.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite