5.000 de pitici au invadat Piaţa Mare a Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un artist bistriţean expune săptămâna aceasta în Piaţa Mare a Sibiului nu mai puţin de 5.000 de pitici, realizaţi de el din lut.

VEZI AICI O GALERIE FOTO CU EXPOZIŢIA DIN PIAŢA MARE

Evenimentul de la Sibiu face parte dintr-un proiect de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi sau care suferă de boli grave şi este iniţiat de artistul bistriţean Andrei Pandea-Antonescu. Figurinele realizate de el par că se află într-un marş al tăcerii, cântând un cântec mut pentru copiii defavorizaţi. Prin această expoziţiei organizatorii doresc sensibilizarea cetăţenilor în cazul tânărului Andrei-Ilie Rambela, de 19 ani, care suferă de leucemie Hodgkin şi are nevoie de o operaţie de transplant de celule stem, care costă 100.000 de euro.

„Acest proiect doreşte a fi o platformă de susţinere, un ajutor, în primul rând financiar, pentru copiii cu dizabilităţi. În al doilea rând, unul de sprijin moral pentru copil şi familie şi, în al treilea rând, poate fi un experiment de îmbinare a simţului artistic cu cel civic şi cel caritabil. Putem ignora orice în jurul nostru, dar nu nevoile unor copii bolnavi”, declară artistul Andrei Pandea-Antonescu. În fiecare lună din perioada decembrie 2010-noiembrie 2011, un oraş va fi gazda acestei expoziţii care îmbină arta cu spiritul umanitar.

În luna decembrie a anului trecut, Bistriţa, oraşul natal al artistului, a găzduit lansarea proiectului, iar următoarele oraşe vizate sunt Bucureşti, Braşov, Alba Iulia, Deva, Baia Mare şi Timişoara. Iitinerariul expoziţiei va cuprinde şi alte ţări din Europa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite