Jucării din foi de porumb şi cârpe în Parcul Tineretului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, s-au distrat de minune weekend-ul trecut la Târgul de jucării ecologice de la Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Petrecere Ziua Copilului cu Gabi Szabo şi Diana Oprea la Arenele de Joacă

Zece zile până la deschiderea Sibiu BookFest

Sibiul este gazdă pentru Red Bull Manny Mania

Organizatorul târgului, Complexul Naţional Muzeal Astra, a vrut să arate copiilor şi părinţilor că jucăriile tradiţionale româneşti sunt la fel de interesante ca cele moderne şi nu dăunează în niciun fel mediului înconjurător. Spre exemplu, Valeria Frăţoaica din Piteşti, a adus la Sibiu păpuşele create cu mâna ei din foi de porumb şi tărtăcuţe.

„Materialele necesare le iau din grădină, de la ţară. La o păpuşă lucrez cam două ore dacă am tot ce îmi trebuie, până le aranjez, le pictez şi aşa mai departe. De vândut, ele se vând destul de bine dar sunt mai mult ornamentale pentru că mai toţi copiii au tendinţa de la pune în gură sau a trage de ele”, spune Valeria Frăţoaica.

image

Şi Elena Nencov  din Curtea de Argeş a venit tot cu păpuşi. Ale ei sunt însă din cârpe şi materiale textile. “Folosesc bucăţi din costulme populare vechi, pe care le-am colecţionat de-a lungul anilor sau pe care le-am primit în dar de la cei care apreciază munca mea, redând astfel frumuseţea portului popular românesc”, explică artista. Lor li s-au adăugat jucării create din lemn, piele, hârtie şi multe altele. Toate au făcut deliciul vizitatorilor.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite