Ipoteză-şoc în cazul tinerilor găsiţi morţi la Boiţa. Părinţii cred că aceştia ar fi fost sechestraţi şi puşi să ceară bani rudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două trupuri au fost aduse în casa părinților lui Bogdan Bută, din Băicoi. Foto Dana Mihai
Cele două trupuri au fost aduse în casa părinților lui Bogdan Bută, din Băicoi. Foto Dana Mihai

Familiile celor doi tineri găsiţi morţi la marginea unei păduri din zona localităţii Boiţa au rupt tăcerea, după ce trupurile neînsufleţite au ajuns în casa părinţilor băiatului, din localitatea prahoveană Băicoi.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri au fost duse în casa părinţilor băiatului din localitatea Băicoi, Ileana şi Bogdan urmând să fie înmormântaţi joi, într-o groapă comună.

Părinţii celor doi au decis să rupă tăcerea şi vin cu o ipoteză şocantă, potrivit Adevărul Ploieşti, aceea că Ileana şi Bogdan n-ar fi plecat din ţară timp de un an de zile ci ar fi fost sechestraţi şi puşi să ceară bani rudelor.

Potrivit Steluței Bută, mama lui Bogdan, citată de Adevărul Ploieşti, cu un an și jumătate înainte de plecarea în Germania, cei doi s-au mutat la Băicoi, unde au învățat și au anunțat părinții că vor să-și dea rezidențiatul în Leipzig. Au învățat germana și au luat legătura cu un alt cuplu, stabilind să plece împreună în străinătate. Cu un microbuz, trimis de unul dintre acești prieteni, au plecat din Băicoi, urmând să se întâlnească toți patru la Câmpina. „Am vorbit cu el când a ajuns la Predeal, și apoi la Mediaș. A doua zi urmau să iasă din țară. De atunci am ținut legătura doar pe mail", spune Steluța Bută.

Tinerii au plecat cu două trolere și câțiva saci cu haine și lucruri, care nu au fost găsite lângă trupuri, iar în această perioadă au primit din partea părinților aproximativ 15.000 de euro, până și-ar fi terminat studiile și ar fi găsit un loc de muncă stabil.

Datele despre contul în care au fost virați banii au fost furnizate anchetatorilor, care iau în calcul și varianta ca cei doi să nu fi părăsit niciodată România. „S-a întâmplat ceva cu ei, cred că au fost sechestrați din prima zi și puși să ceară bani de acasă. Ei erau doi copii cuminți, minunați, nu le-ar fi stat în obicei să ceară bani pentru a-i cheltui aiurea în România", crede Steluța Bută.

În timp ce la Băicoi se fac pregătirile de înmormântare, la Sibiu anchetatorii continuă cercetările, pentru a stabili cauza exactă a morţii celor doi.

„În prezent se efectuează cercetări, nefiind stabilită concret cauza morţii, se efectuează cercetări atât sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de omor calificat luându-se în considerare şi ipoteza sinuciderii sau a altei cauze accidentale a morţii. Varianta unei crime nu poate fi exclusă din capul locului. Având în vedere gradul avansat de putrefacţie şi scheletizare la autopsie nu pot fi constatate urme de violenţă”, spune Andreea Roman, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Tinerii găsiţi morţi lângă o pădure din judeţul Sibiu au fost identificaţi

Tinerii găsiţi morţi lângă o pădure din Sibiu ar putea fi doi soţi din Prahova. Se iau în calcul toate variantele, de la crimă la sinucidere

Doi tineri au fost găsiţi morţi la marginea pădurii Boiţa. Poliţia încearcă să le stabilească identitatea

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite