Ioana Bărbulescu: Îmi place să descopăr frumosul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Bărbulescu se declară îndrăgostită de producţia de film şi publicitate. Spune că firea sa, extrem de optimistă, a ajutat-o mereu să descopere frumosul din tot ceea ce o înconjoară.


Citiţi şi:

Audrius Prakuraitis, lituanianul din baschetul sibian: „În Sibiu toată lumea este alături de CSU”

Ioana Bărbulescu şi-a dorit, de mic copil să fie ziaristă. Asta după ce la vârsta de 5 ani cocheta serios cu baletul. A urmat cursuri specializate până pe clasa a opta, când, pentru a avea suficient timp pentru studiu, a ales să renunţe la visul de a deveni balerină. Şi-a îndreptat atenţia spre zona mass mediei şi, imediat ce a terminat liceul, a dat admitere la jurnalistică.

„Încă din primul an de facultate am început să lucrez la Radio Televiziunea Sibiu, şi făceam corespondenţe pentru o televiziune naţională. Am lucrat şi la alte cotidiene locale, iar apoi la Studioul Astra Film. Aici am avut şansa de a-mi descoperi dragostea pentru film. Am realizat, sub îndrumarea domnului Dumitru Budrala un film care şi acum se află în arhiva studioului, intitulat „Drumul Lemnului“, povesteşte Ioana. La scurt timp s-a gîndit să îşi facă prima afacere proprie şi şi-a deschis o agenţie de publicitate apoi o Asociaţie care promovează valorile culturale româneşti în ţară şi în afara ţării.

Proiectul care a făcut-o extrem de fericită a fost a fost unul pe care derulat în 2007, intitulat „History StoneMiles“, derulat în cadrul programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007“, alături de Luxemburg şi Marea Regiune. „Am fost acolo şi am avut şansa unică de a reliza o serie de 40 de clipuri prin care publicul a fost o invitaţie la descoperirea Luxemburgului“, povesteşte Ioana. Între timp, Ioana s-a specializat în publicitate şi acum împărtăşeşte cunoştinţele tinerilor care doresc să acceadă în acest domeniu. „Sunt încântată că pot împărtăşi experienţa acumulată, de-a lungul timpului, cu studenţii. Din păcate interesul studenţilor este mult mai scăzut. Cu mult mai scăzut faţă de acum aproximativ 15 ani, când eu eram în băncile facultăţii“, spune Ioana Bărbulescu.


Profil:
Data naşterii: 27 august 1976, Sibiu
Studii: Facultatea de Litere, Istorie şi Jurnalistică
Familie: necăsătorită, o fetiţă de 7 ani.

Întrebări şi răspunsuri:
Spuneai de studenţi că nu mai sunt foarte preocupaţi. În acest domeniu, internetul a avut o influenţă pozitivă sau negativă?

Eu cred că internetul este pentru publicitate, extrem de benefic. Ai acces la mult mai multe informaţii şi îţi îmbogăteşti astfel cunoştinţele. Internetul pentru publicitate este considerat un imens pas înainte.


Ai deschis şi un salon de bărbaţi. De ce doar pentru bărbaţi?
Am avut un moment în care am vrut să fac altceva şi am deschis primul, şi încă singurul, salon de frumuseţe exclusiv pentru bărbaţi. Iar lucrurile merg bine, anul acesta împlini 7 ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite