Investiţii de 800.000 de euro în Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal Astra, instituţia care are în grijă Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a obţinut o finanţare de peste 780.000 de euro pentru modernizarea şi dezvoltarea muzeului sibian.

CITEŞTE ŞI:

Studenţii ieşeni de la arhitectură îşi arată talentul la Sibiu

Lucrările demarează vara aceasta şi se vor întinde pe doi ani de zile. Una dintre cele mai importante investiţii cuprinse în acest proiect vizează reamenajarea compeletă a aleilor şi a zonelor de acces în muzeu, precum şi adaptarea lor pentru a putea suporta inclusiv traficul greu la nevoie. Conducerea instituţiei are în vedere în special accesibilizarea maşinilor de pompieri.

„Vom reface complet toate aleile care există acum în muzeu, pe actuala aşezare, nu vom schimba nimic din acest punct de vedere. În principal vom avea grijă să consolidăm serios fundaţiile pentru că în prezent, dacă avem nevoie să intre o maşină o tonaj mai mare, aleile se distrug complet”, a declarat Valeriu Olaru, directorul CNM Astra.

O altă secţiune a proiectului de investiţii prevede implementarea unui sistem de monitorizare video în tot muzeul, astfel încât să nu mai existe zonă sau spaţiu din muzeu nesupravegheat.

Citeşte mai multe despre investiţiile din Muzeul din Dumbrava Sibiului, în Adevărul de mâine dimineaţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite