Studenţii ieşeni de la arhitectură îşi arată talentul la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii ieşeni au desenat monumentele CNM Astra
Studenţii ieşeni au desenat monumentele CNM Astra

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, împreună cu studenţii Facultăţii de Arhitectură "G.M. Cantacuzino" din Iaşi, organizează o expoziţie de grafică pe tema spaţiului architectural tradiţional românesc.

CITEŞTE ŞI:

Cea mai serioasă studentă din Sibiu

Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică 26 iunie, ora 11, în Pavilionul de la intrarea în incinta Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Studenţii ieşeni se află în Muzeul în aer liber în scopul realizării unui stagiu de practică profesională, acesta fiind cel de-al şaselea stagiu organizat în muzeul nostru. În viziunea lor, arhitectura românească actuală se caracterizează printr-o multitudine de forme importate, ce îşi găsesc cu greu locul în peisajul socio-cultural autohton.

Raportarea la filonul tradiţiei, în opoziţie cu împrumutul de forme străine, generează legitimitatea demersului architectural autentic.

În acest context, practica studenţilor arhitecţi în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului îşi pune amprenta asupra împlinirii lor ca viitori arhitecţi şi reprezentanţi ai valorilor tradiţionale.

Expoziţia pe care v-o propunem cuprinde lucrările grafice realizate pe parcursul stagiului de practică. Expoziţii similare au fost organizate şi în anii trecuţi, o parte din lucrările grafice fiind incluse într-un catalog de specialitate editat la Iaşi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite