Interzis la patinoar, pentru sibieni, în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta sibienii se vor uita la pozele cu patinoarul de anul trecut
Anul acesta sibienii se vor uita la pozele cu patinoarul de anul trecut

Patinoarul din Sub Arini va rămâne închis, din cauza unui diferend între proprietar şi Electrica. Nici în centrul Sibiului nu va mai fi montat un patinoar, ca în anii trecuţi, din cauza costurilor prea mari.

CITEŞTE ŞI:

Webcam în faţa pârtiei Onceşti de la Păltiniş. Vezi dacă e zăpadă înainte să pleci la schi!

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun la Sibiu

Primăria Sibiu a început montarea ornamentelor de Crăciun. Aceleaşi din 2007

Dacă, în iernile trecute, sibienii au avut la dispoziţie două locuri special amenajate unde se puteau recrea, la patinaj, în iarna care bate la uşă, vor putea face acest lucru doar pe iazurile îngheţate din satele apropiate. Cheltuielile legate de punerea în funcţiune a patinoarului amenajat în parcul Sub Arini sau cele legate de întreţinerea lunară pentru o suprafaţă artificială, precum cea care a funcţionat iarna trecută în Piaţa Mare, sunt motivele principale ce au dus la decizia de a nu se mai deschide niciun patinoar, în oraş.

Deciziile investitorilor sunt legate de sumele importante pe care ar trebuie să le scoată din buzunar şi pe care nu au certitudinea că le-ar putea recupera, în sezonul rece, În plus, de investiţiile lor ar putea profita doar Electriac.
Proprietarul patinoarului din Sub Arini spune că nu are disponibili 100.000 de euro, pentru un transformator electric, de care are nevoie, pentru a porni instalaţia de frig. „Dacă îl cumpăr, trebuie să îl donez la Electrica. Nu îmi permit să fac astfel de cadouri“, a explicat Remus Gliga, care administrează locaţia.

Fără patine, în centru

Nici patinoarul care a funcţionat în centrul oraşului nu va mai fi amenajat. Proprietarul a depus un proiect pentru agenda cultural-sportivă, care, însă, nu a primit aprobare pentru finanţare din partea Primăriei. În aceste condiţii, omul nu mai este dispus să monteze suprafaţa pentru patinaj.
„Am avut cheltuieli de peste 12.000 de euro pe lună, iarna trecută. Nu le mai pot suporta şi iarna aceasta. Eu am angajaţi de plătit. Nu e deloc rentabil. Cum nu am primit aprtobare pe agenda cultural-sportivă de la Primărie, nu am cum să pun patinoar şi să ies în pierdere“, a mai explicat Remus Gliga. De partea cealată, Primăria Sibiu spune că nu a primit nicio solicitare, pentru a fi montat patinoar în centrul oraşului. „Noi credem că este posibil să fie pus patinoar, dar nu s-a primit nicio ofertă în acest sens“ a explicat primarul Klaus Iohannis.

Campionii sunt obligaţi să patinez pe uscat

Copii de la Clubul Sportiv Societatea de Patinaj sunt cei mai dezamăgiţi de faptul că nu vor avea unde să se mai antreneze, pe gheaţă, în oraş. Cei peste 40 de copii, din care aproape jumătate au cucerit medalii la Campionatele Naţionale de anul trecut, vor suferi din cauza lipsei patinoarului. „Ne antrenăm pe uscat, pe role. Eu merg la Bucureşti o săptămână ca să mă antrenez pe gheaţă. Normal că suntem supăraţi“, spune antrenoarea şi patinatoarea Cristina Andrei.

Era bine să fie patinoar. Copiii o să sufere cel mai tare din cauza aceasta
Ioan Starociu, pensionar, 64 de ani

Colegii mei o să fie tare dezamăgiţi. Şi eu mergeam să îi văd pe patine...
Ioan Toma, elev, 16 ani.

Pentru copii, era foarte necesar. Şi pentru oraş, în general, era bun. Păcat!
Grecea Daniela, pensionară, 64 de ani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite