Primăria Sibiu a început montarea ornamentelor de Crăciun. Aceleaşi din 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii municipalităţii au început deja montarea pe principalele artere din Sibiu a instalaţiilor de Crăciun. Din cauza lipsei banilor ornamentele sunt aceleaşi din 2007, achiziţionate pentru pogramul Sibiu Capitală Culturală Europeană.

CITEŞTE ŞI:

Direcţiile Silvice au stabilit câţi brazi vor tăia de sărbători

Mărginimea Sibiului în topul celor mai scumpe destinații de Revelion

De câteva zile angajaţii primăriei Sibiu au ieşit pe străzi şi în principalele locuri pietonale din oraş pentru montarea instalaţiilor de Crăciun. Deşi ar putea părea devreme, conducerea primăriei spune că ornamentele sunt destul de complexe şi aranjarea lor pe stâplii de iluminat public durează destul de mult. „Au fost ani în trecut când montarea acestor instalaţii a început şi mai devreme, din timpul lunii octombrie. Instalaţiile sunt destul de migăloase de montat şi durează destul de mult până sunt pregătite pentru a putea fi puse în funcţiune, de aceea s-a început de pe acum pregătirea lor” a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu. În prezent instalaţiile se montează în Piaţa Mare, în Piaţa Mică, pe clădirea primăriei, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, strada Gheorghe Lazăr şi Bulevardul Magheru, urmând ca în viitorul apropiat cei însărcinaţi cu aranjarea lor să ajungă şi în cartiere şi pe străzile Mihai Viteazu, Calea Dumbrăvii, Şoseaua Alba Iulia sau strada Constituţiei.

Doar imaginaţie, nu şi bani

Dacă speraţi ca anul acesta să aveţi o surpriză şi de sărbători să vedeţi alte luminiţe în oraş decât cele pe care le-aţi văzut în ultimii trei ani aflaţi că o să fiţi decepţionaţi. Primăria Sibiu are investiţii mult mai importante de făcut decât ghirlande şi becuri colorate, aşa că şi anul acesta vom vedea aceleaşi instalaţii. „De câţiva ani nu s-au mai achiziţionat ornamente noi pentru străzile Sibiului. Municipalitatea consideră că altele sunt investiţiile prioritare în acest moment. Instalaţiile care se montează au fost achiziţionate în 2007 pentru evenimentele de atunci”, a mai explicat Mirela Gligore. Prin urmare, dacă angajaţii primăriei nu dau dovadă de ceva imaginaţie faţă de anul trecut, păstraţi fotografiile de Crăciun din 2009. Deocamdată nu s-a stabilit şi o zi când instalaţiile vor fi puse în funcţiune, dar conform experienţei din anii trecuţi, cel mai probabil Sibiul va fi luminat de sărbători în jurul datei de întâi decembrie.

Târgul de Crăciun avansează

Pregătirile pentru deja tradiţionalul Târg de Crăciun din Piaţa Mare avansează şi ele. Anul acesta târgul se va desfăşura între 27 noiembrie şi 2 ianuarie şi, ca noutate faţă de alţi ani, sibienii vor găsi 30 de căsuţe noi-nouţe în centru. Majoritatea comercianţilor care vor ocupa aceste căsuţe cu produse de sezon au fost deja stabiliţi.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite