Intersecţii importante reconfigurate de municipalitatea sibiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va schimba total în această vară circulaţia auto în mai multe intersecţii importante din oraş. Vor apărea trei sensuri giratorii noi în zone care „ştrangulează” mai ales dimineaţa traficul din oraş.

CITIŢI ŞI:

Se modifică zonele de impozitare ale Sibiului

Hoţi, moloz şi străzi neasfaltate în Cartierul Tineretului (GALERIE FOTO)

Iohannis căutat de un investitor american de origine chineză

După exact şase luni de la deschiderea centurii ocolitoare a Sibiului, municipalitatea a reuşit să creioneze în sfârşit o hartă a schimbărilor ce se impun în configurarea traficului auto din oraş. Primarul Klaus Iohannis a mărturisit că şi el personal a contribuit la o schiţă deocamdată provizorie , legat de modificările ce trebuie efectuate în perioada următoare în municipiu.

Schimbările vor fi făcute în această vară urmând ca cel mai târziu, odată cu începerea şcolii, acestea să îşi arate utilitatea. Printre primele intersecţii care urmează să fie reconfigurate se numără cea din dreptul Metro, între Şoseaua Alba Iulia şi strada Turda, arteră care face legătura cu mai multe obiective din zona industrială Vest. „Această intersecţie este o catastrofă urbanistică şi trebuie neapărat reconfigurată” a explicat primarul Iohannis.

Giratorii pe Poplăcii şi Rahovei
Deschiderea primului market Lidl din Sibiu, va aduce schimbări importante în intersecţia bulevardul Mihai Viteazu cu strada Rahovei. Primăria va reconfigura însă numai intersecţia, iar drumul de acces va fi făcut de proprietarii magazinului, pentru că nu se află pe domeniul municipiului Sibiu. „Vom amenaja un sens giratoriu în intersecţie. Nu este o lucrare de mare amploare, dar este necesară. Oricum aveam în plan o astfel de schimbare pentru această intersecţie, dar ne-a încurcat traficul greu care era foarte intens pe unul din sensurile de circulaţie” a mai spus Iohannis. Mult mai importantă este însă schimbarea modalităţii de acces în intersecţia Calea Poplăcii – Avrig – Cristianului.

„Pentru început va fi amenajat un sens giratoriu provizoriu pentru că se fac lucrări ample de reparaţii, iar apoi va fi făcut un sens giratoriu permanent” a conchis ediul Sibiului. O altă modificare se face în intersecţia Revoluţiei cu Milea. În acest caz insula artificială va fi reconfigurată pentru a face loc la încă o bandă de circulaţie.

În fine primăria a decis că sensul giratoriu provizoriu din intersecţia Trasilvaniei – Cârlova – Gârlei să fie amenajat cu caracter permanent. „Şi-a dovedit utilitatea” spune primarul.

 „Există un număr important de intersecţii care trebuie reconfigurate şi ne vom apuca pe rând de ele” – primar Klaus Iohannis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite