Hoţi, moloz şi străzi neasfaltate în Cartierul Tineretului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenurile retrase de primărie de la cei care nu le-au folosit sunt acoperite de mormane de moloz. Pământul a început să fie furat pe timp de noapte pentru că este fertil şi bun de grădinărit.

VEZI AICI CUM ARATĂ ACUM CARTIERUL TINERETULUI DIN SIBIU

CITIŢI ŞI:

600.000 de euro pe zi. Cealaltă faţă a Festivalului de Teatru de la Sibiu

Primăria ia terenurile tinerilor din Cartierul Tineretului

Primăria cere 107 euro pe metru pătrat sibienilor din Cartierul Tineretului

Ceea ce ar fi trebuit să fie un cartier ultramodern cu străzi asfaltate şi cu case branşate la reţeaua de gaze şi electricitate, este în realitate un loc în care arterele, iluminatul public şi reţeaua de gaz lipseşte în proporţie de mai bine de 50 la sută. Tinerii care şi-au amenajat sau urmează să îşi contruiască locuinţe pe terenurile date de Primărie trec prin adevărate clipe de coşmar. Străzile sunt inexistente şi reprezintă adevărate cratere în pământ, iar accesul se face fiecare pe unde apucă. Atunci când plouă situaţia devine dramatică.

image

„E noroiul până la genunchi. Tot timpul am cizmele în protbagaj la maşină. Pantofii îi pun în picioare numai când ajung la asfalt” povesteşte Ioan Bârsan, unul din locuitorii din cartierul Tineretului. De parcă aceste probleme nu erau îndeajuns locatarii se confruntă acum şi cu alte probleme. Pe loturile de teren care au fost retrase de primărie celor care nu s-au apucat de locuinţe au apărut acum munţi de gunoaie, în special moloz de construcţii şi chiar bucăţi de asfalt decopertat.

image

„Cei care aruncă moloz pentru că gunoaie sunt mai puţine, dar din acesta e mai mult, vin foarte des. Uite numai azi i-am văzut de şase ori” spune Constantin Enăceanu, un locuitor din zonă. Şi ca un făcut la 5 minute după discuţie, o maşină plină cu moloz a venit să basculeze în zonă. Şoferul a „mirosit” că ceva nu e în regulă şi a plecat cu maşina şi a descărcat la câteva sute de metri distanţă de locul iniţial, pe un teren privat.

Fură pur şi simplu pământul
Pentru că terenul este foarte fertil, în zonă pe fiecare zi,  mai ales seara vin tot felul de maşini care încarcă de zor pământul fertil. „Sunt care vin şi fură pentru grădină deaoarece este un pământ foarte bun aici” mai spune Constantin Enăceanu. Primăria admite că în zonă se aruncă gunoaie şi că au apărut aşa zişii hoţi de pâmânt.

image
image

"Poliţia Locală a prevăzut o intensificare a patrulelor în zonă pentru a identifica persoanele care depozitează pe domeniul public deşeuri rezultate în urma lucrărilor de construcţii sau deşeuri menajere”, a explicat Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Lucrări se fac
Municipalitatea a demarat în anul 2006 o lucrare de foarte mare amploare, în cartierul Tineretului. Valoarea totală estimată a lucrărilor de viabilizare a Cartierului Tineretului este de peste 44 milioane de lei.

image

„Municipalitatea a alocat din 2006 şi până în prezent suma de aproximativ 26,6 milioane lei” a explicat Mirela Gligore.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite