Sibiu: Primăria cere 107 euro pe metru pătrat sibienilor din Cartierul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Primăria cere 107 euro pe metru pătrat sibienilor din Cartierul Tineretului
Sibiu: Primăria cere 107 euro pe metru pătrat sibienilor din Cartierul Tineretului

Suma a fost stabilită în urma unei expertize realizate la cererea Primăriei. Valoarea terenurilor poate ajunge astfel la sume cuprinse între 27.000 şi 47.000 de euro, în funcţie de suprafaţă.

Cei 416 sibieni care au primit teren gratuit în Cartierul Tineretului, în anul 2004, vor avea posibilitatea să îl cumpere în schimbul sumei de 107 euro pe metru pătrat. Valoarea  terenurilor a fost stabilită în urma unei expertize realizată de SC MegaExpert Imobiliare SRL Sibiu, care arată că s-a ajuns la acest preţ tocmai pentru că, faţă de 2008, preţurile au scăzut cu 20%-30%, iar proprietăţile similar din zonă valorează între 80 şi 110 euro pe metru pătrat. „ Terenurile evaluate sunt proprietăţi vandabile, înnobilate cu utilităţi. Sunt proprietăţi cu potenţial imobiliar de tip rezidenţial, amplasate într-o zonă în dezvoltare“, se arată în concluziile cercetării. Preţul stabilit pentru vânzarea directă a acestor terenuri face obiectul unui proiect de hotărâre, care va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de mâine şi este valabil doar pentru anul 2009. 

„Preţul este exagerat de mare“

Dat fiind faptul că loturile din Cartierul Tineretului au suprafeţe cuprinse între 254 şi 440 de metri pătraţi, reiese că fiecare sibian care va dori să intre în posesia terenului pe care şi-a construit locuinţa şi care deocamdată aparţine Primăriei, va scoate din buzunar între 27.000 şi 47.000 de euro. O valoare mult prea mare, potrivit  preşedintelui filialei sibiene a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare, care spune că preţul ar trebui să fie de cel mult 50 de euro. „ Preţul este exagerat de mare. La ora actuală, valoarea reală în zonă este cuprinsă între 35 şi 50 de euro, în funcţie de poziţionare. Cel mai probabil, oamenii vor continua să locuiască acolo fără să îşi cumpere şi terenul, întrucât Primăria nu-i poate obliga să facă acest lucru, fiind vorba de terenuri atribuite cu titlu gratuit. Dacă va rămâne acest preţ, singurii care vor fi afectaţi vor fi cei care vor dori să vândă pe viitor, pentru că atunci ar fi obligaţi să cumpere şi terenul“, a spus Bogdan Gicu.

Oamenii spun că nu vor cumpăra

Spusele acestuia sunt întărite chiar de declaraţiile proprietarilor de terenuri din zonă, care se declară extreme de nemulţumiţi de decizia municipalităţii. „Normal că mi se pare exagerat, dat fiind faptul că este vorba de un teren agricol, practic. Utilităţi nu avem nici la ora actuală, drumurile sunt mai proaste ca la ţară, iar vitele pasc nestingherite printre locuinţe. Cu siguranţă nu o să cumpăr terenul, pentru că dacă mi-am făcut o casă, am făcut-o ca să locuiesc în ea, nu ca să o vând“, ne-a spus Ioan Bârsan, unul dintre proprietarii din Cartierul Tineretului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite