Întârzieri la plăţile pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 688.000 de lei ar trebui să ajungă lunar la persoanele cu handicap şi însoţitorii lor
Aproximativ 688.000 de lei ar trebui să ajungă lunar la persoanele cu handicap şi însoţitorii lor

Persoanele cu handicap grav şi asistenţii acestora nu şi-au mai primit în întregime indemnizaţiile aferente, de aproape două luni. Peste 1000 de persoane sunt afectate de întârzierea pusă de primărie pe seama Guvernului, cel care trebuia să vireze aceşti bani în conturile sale.

CITIŢI ŞI:

Se întâmplă la Sibiu: Funcţionari cu handicapuri inventate

Angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din Sibiu, sănătoşi tun, dar cu certificat de handicap

Iarna care stă să înceapă va fi cu siguranţă una problematică cel puţin pentru persoanele care suferă de un handicap şi existenţa lor depinde de veniturile pe care le încasează lună de lună de la administraţiile locale. O astfel de problemă a apărut de ceva vreme în privinţa persoanelor cu handicap grav care locuiesc în municipiul Sibiu. Preşedinta asociaţiei persoanelor cu handicap neuro-locomotor, Marcela Brad, a mers în cârje în faţa primarului şi a viceprimarilor Sibiului şi a cerut ajutorul disperat administraţiei locale, legat de problema achitării indemnizaţilor aferente acestei categorii sociale de oameni.

Mai exact „hiba” ar fi aceea că municipalitatea sibiană a achitat până în prezent doar 40 la sută din valoarea indemnizaţiilor pentru luna septembrie, iar pentru octombrie nici un leu.  „Rugăm primăria să ne ajute. Faceţi acest lucru măcar pentru sumele aferente până la finele anului. Altfel murim cu zile iarna asta oameni buni. Murim şi de frig şi foame şi din cauza unor astfel de probleme” a spus aproape cu lacrimi în ochi Marcela Brad. În municipiul Sibiu sunt 747 de persoane cu handicap care beneficiaza de indemnizaţii şi 253 de asistenţi personali.

Primăria cheltuie cu un asistent personal 765 de lei pe lună, iar indemnizaţia persoanei cu handicap grav este de 461 lei pe lună.

Cheltuială importantă
Primăria a achitat lunar apoape 700.000 de lei pentru indemnizaţiile cu pricina. Municipalitatea s-a arătat sensibilizată de problema persoanelor cu handicap. „Municipalitatea va achita diferenţa de la bugetul local până se vor primi banii de la bugetul de stat. S-a întârziat pentru că banii aceştia vin de la Guvern din cota defalcată din TVA”, a explicat Carmen Chiş, de la biroul de presă al primăriei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite