VIDEO Clubul Liquid şi restaurantul Dobrun, mistuite de flăcări GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu liquid
Incendiu liquid

Unul din cluburile „de fiţe” din Sibiu, Liquid-ul, şi restaurantul Dobrun, au ars în această dimineaţă, varianta luată în calcul în acest moment fiind aceea că flăcările au fost puse intenţionat. Potrivit administratorului clubului, valoarea estimată a pagubelor este în jur de o jumătate de milion de euro.

UPDATE, ora 14:45

Flăcările au mistuit complet interiorul restaurantului Dobrun, care are o capacitate de 250 de locuri.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI DIN INTERIORUL RESTAURANTULUI, DUPĂ LICHIDAREA INCENDIULUI

Administratorul clubului susţine că au dovezi care confirmă ipoteza că focul ar fi fost pus intenţionat.

„Există nişte filmări, există nişte probe, cineva a incendiat clubul. Nu este prima dată, cineva a mai încercat acum un an şi ceva, acum a reuşit, mai departe vedem ce o să se întâmple. Există nişte recipiente în care probabil a fost ceva material combustibil, care s-au găsit înăuntru, în curte”, a spus Adrian Barbu, managerul clubului Liquid.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 700 de metri pătraţi şi, potrivit administratorului clubului, valoarea estimată a pagubelor este de o jumătate de milion de euro. Pompierii sibieni au intervenit la faţa locului cu toate autospecialele din doatre, pentru a stinge flăcările. Cei de la ISU spun că focul s-a extins cu repeziciune pentru că este vorba de clădiri vechi, cu foarte multe elemente de lemn.
 
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu. Iniţial informaţia pe 112 a venit că este doar la coşul clădirii, din cauza încălzirii, fapt ce am constatat la faţa locului că nu este adevărat, depistând că sunt mai multe focare. Fiind o clădire veche şi cu multe elemente de lemn s-a extins. ISU a intervenit cu toate forţele, cu toate autospecialele de stingere cu apă şi spumă, fără să avem victime”, a spus locotenent-colonelul Cosmin Balcu, inspector şef ISU Sibiu.

Incendiu liquid

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Potrivit acestuia, din primele cercetări se confirmă varianta focului pus intenţionat. „După elementele pe care le-am găsit la faţa locului, în fază preliminară, se poate spune. Sunt anumite elemente – feştile, brichete, spray-uri, urme de geamuri sparte, intrarea spartă, acestea sunt primele elemente”, a mai spus Balcu.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Cercetările sunt în curs de desfăşurare, după concluziile stabilşite de către ISU Sibiu cât şi cercetarea efectuată de către Poliţie urmează să fie stzabilite cu certitudine circumstanţele în care s-a produs acest incendiu şi efectuate mai departe demersurile legale”, a spus Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.



Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite