Încasările din taximetrie sunt mai mici în acest an la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suma încasată în 2010 a fost de 158.000 lei
Suma încasată în 2010 a fost de 158.000 lei

În evidenţele Primăriei Sibiu sunt în prezent 998 de autorizaţii valabile, acest tip de serviciu fiind prestat de 140 de operatori.

CITIŢI ŞI:

Funcţionarea iluminatului public revine la normal în Sibiu

Bogaţii Sibiului din Top 500 Forbes au restanţe la taxe şi impozite

Somaţiile pentru restanţele la impozit postate on-line pe pagina primăriei Sibiu

Pe măsură ce persoanele ce le deţin renunţă la autorizaţii sau încalcă anumite prevederi legale, numărul acestora se va reduce şi se va apropria de treptat de numărul maxim permis, respectiv 680.

În ultimii trei ani municipalitatea a încasat din taxele aferente acestui serviciu aproximativ 550.000 de lei. Cele mai mari sume au fost încasate în anul 2009, peste 240.000 lei, având în vedere că una din taxele periodice a fost scadentă în acest an. Suma încasată în 2010 a fost de 158.000 lei.

„Prin măsurile întreprinse de municipalitate am încercat să venim în sprijinul sibienilor şi a celor care prestează acest serviciu. Am încercat să oferim spaţii de aşteptare corespunzătoare, să creem un aspect unitar al maşinilor şi să avem un transport civilizat în regim de taxi. În întreg oraşul sunt aproximativ 400 de locuri în 39 de staţii de aşteptare, ultimele fiind trasate pe una din cel mai nou reabilitate străzi din Sibiu – Siretului. Aici au fost trasate 10 locuri de aşteptare” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Prin intermediul unei hotărâri de consiliu municipalitatea a stabilit ca preţ maximal tariful de 2,5 lei/km pentru serviciile de taximetrie. Majoritatea celor care au autorizaţie de funcţionare practică tarife cuprinse între 1,48 – 1,49 lei pe timp de zi şi 1,68 – 1,69 lei pe timpul nopţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite